İftira Atmak İle İlgili Kompozisyon

İftira Atmak İle İlgili Kompozisyon

Toplumdaki etik olarak en kötü davranışlardan biri de hiçbir suçu olmayan , masum insanlara iftira atmaktır . İftira atmak o kadar kötü bir davranıştır ki iftirayı atan kişinin içini kin  bürümüştür . Karşıdaki insanın canını yakmak için yapılan bir eylemdir iftira atmak .  Özellikle de küçük yerlerde bir kişiye atılan iftira o kişinin adının kötü yönde çıkmasına neden olur ve o suçsuz kişinin psikolojisinin bozulmasına neden olur .

Örneğin insanların namusları ile ilgili konularda iftira atmak , birini hırsızlıkla suçlamak , görmediğin bir olayı görmüş gibi yaşayarak olmayan bir şeyi insanlara anlatarak suçsuz insanları karalamak çok ahlaksızca bir davranıştır . Dinimiz de iftira atmanın çok yanlış bir şey olduğunu belirterek  iftiranın dinimizde büyük günahlar arasında olduğu söylenmiştir . Ama unutulmamalıdır ki atılan iftira gün gelecek o kişiyi bulacak ve o kişi başkasına yaşattığı bu acıyı yaşatmadan bu dünyadan ayrılmayacaktır . Bundan dolayı hal ve hareketlerimize çok dikkat etmeli insanlara kesinlikle iftira atılmamalı , insanların gururu ile oynanmamalıdır . Gerçekten iyi olan , gerçek bir müslüman olan ya da gerçekten iyi ve erdemli olan bir insan bu kötü alışkanlıktan vazgeçer ve başkalarının hayatı ile oynamaz .


Bundan dolayı lütfen iyi bir insan olalım ve hiç kimsenin canını yakmayalım . Unutmayalım ki yapılan her şeyi Yüce Allah görür ve gereken cezayı da en ağır şekilde hem bu dünyada verir , hem de öte dünyada .

1 yorum:

Deneme