Haklarımız ve Sorumluluklarımız İle İlgili Kompozisyon

Haklarımız ve Sorumluluklarımız İle İlgili Konuşma

İnsan toplumsal bir varlık olarak dünyadaki diğer insanlarla birlikte yaşar . Bu dünyada yaşıyor olmamızın bize haklar kazandırması gibi aynı zamanda bazı sorumluluklar da yüklüyordur . İnsanlar cinsiyetleri , renkleri ,ırkları ne olursa olsun kimse tarafından elinden alınamayacak ya da engellenemeyecek hakları vardır . Yaşama hakkı , eğitim hakkı ya da seyahat hakkı gibi .

Haklarımız nasıl ki bizim için kutsalsa yaşadığımız toplum içerisinde düzen ve uyumun sağlanması ve korunması için de sorumluluklarımızı yerine getirmemiz o kadar önemlidir . İnsanların aileleri , ülkeleri ve dünya ile ilgili birçok sorumluluğu vardır . Mesela eve uygun saatlerde girip çıkmak ailemiz ile ilgili bir sorumluluktur , yaşımız geldiği zaman askere gidip vatanımızı savunmak ülkemize karşı sorumluluğumuzdur , doğal kaynakları dikkatli kullanmak ve gelecek kuşaklara aktarmak dünyaya karşı sorumluluğumuzdur . Bu sorumlulukları dikkatli bir biçimde yaparsak kargaşa ve haksızlıklar olmaz , düzenli bir toplum meydana gelir .

Özetle bu dünya insanlar için yaratılmıştır . İnsanlar da zengin ya da fakir , siyahi ya da beyaz tenli gibi ne kadar farkları olursa olsun herkesin sahip olduğu haklar vardır . Mutlu bir dünya için herkes birbirinin haklarına saygı göstermeli ve kendine ait sorumlulukları yerine getirmelidir .


1 yorum:

  1. Yani bu faydasız çünkü öğretmenler anlar bende öylesine baktım ben kendim yapıyorum nerden anlar tabiki isim yok kendi cümlemiz yok öğretmen ceza verilir valla

    YanıtlaSil

Deneme