Gelecek Biziz Konulu Kompozisyon

Gelecek Biziz Konulu Kompozisyon

Bir milletin geleceği o toplumda yetişen gençler sayesinde  daha aydınlık ve daha  umutlu olacaktır . Türk Milleti'nin geleceği de biz gençlere bağlıdır . Biz gençler iyi bir eğitim süzgecinden geçip , vatana ve millete faydalı bireyler olursak milletimizin geleceği de o oranda daha aydınlık ve daha güzel olacaktır . Bu toprakların kazanılması için binlerce askerimiz canını feda etmiş , kimi askerlerimiz de bu yolda gazi olmuştur .

Bize düşen de gençler olarak , yarınlarımızın daha iyi olması için , ülkemizin daha çağdaş ve daha gelişmiş bir ülke olması için çok çalışmak ve hiç durmadan alın teri dökerek üretmektir . Türk Milleti'nin gençlerine de bu yakışır . Eğer biz gençler şimdiden çalışıp ülkemizi daha aydınlık bir hale getirmek için çok çalışmazsak bu ülke ileride zor  zamanlar yaşayacak . Bizim bıraktığımız nesillerimiz , çocuklarımız fakir ve gelişmemiş bir ülkede hayat sürmeye başlayacak , belki de başka ülkelerin esareti atına girecek ve hayatlarını özgürce yaşayamayacaklardır .  Bundan dolayı biz gençler milletimizin umudu olmalı ,  ilim ve fen yolunda ilerlemeli , değerlerimize  , kültürümüze , manevi miraslarımıza sahip çıkarak daha güçlü ve daha gelişmiş bir ülke olmak için hiç durmadan çalışmalı ve geleceğin temellerini sağlam yapılar üzerine kurmalıyız .


İşte o zaman bizi hiç kimse yıkamaz , bölemez , geriletemez . Yeter ki biz gençler gelecek için iyi işler yapalım ve umutlu olalım .

2 yorum:

Deneme