El Ele Vermeyince Taş Yerinden Kalkmaz Atasözü İle İlgili Kompozisyon

El Ele Vermeyince Taş Yerinden Kalkmaz Atasözü   İle İlgili Kompozisyon

Bazı işler tek başına yapılırken  , bazı zor işler ise tek başına yapılamaz . Bunun için  başka kimselerin yardımına ihtiyaç duyarız . Yani birlik olunca o iş çözüme kavuşabilir . İnsan sosyal bir varlık olduğu için  başka insanların desteğine ihtiyaç duymaktadır . Çünkü insan olmanın gereğidir bu .

Bazı işler ne yaparsanız yapın tek başına bir çözüme kavuşmaz . Örneğin ; sınıfta bir arkadaşınız yoksul olsun . Hiçbir ihtiyacını karşılayamayacak durumda olduğu için bu arkadaşınız zamanla okula da gelmemek isteyecektir . Çünkü  çok zor durumdadır . Eğer sizler sınıf arkadaşları olarak aranızda para toplayıp bunu arkadaşınıza hissettirmeden müdüre götürüp o arkadaşınıza iletilmesini sağlarsanız o arkadaşınız da rahat edecek ve bu zor durumdan kurtulacaktır . Yani insanlar birbirileri ile yardımlaşmalı ve zor zamanlarında birbirlerinin arkasında duvar olmalıdırlar . Çünkü o ağır taş ancak bu şekilde yerinden oyna r.

 Ama zor durumda olan kişiyi tek başına bırakırsanız o kişi çok güç duruma düşer bu zor olan işin üstesinden gelemez ve mutsuz olur. Bundan dolayı her zaman yardımlaşma ve işbirliği içinde hayat sürmelidirler insanlar.


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme