Buluş Yapan Bir İnsan Olsanız Çalışmalarınız Başkaları Tarafından Gizlice Kullanılsa Neler Hissedersiniz ?

Buluş Yapan Bir İnsan Olsanız Çalışmalarınız Başkaları Tarafından Gizlice Kullanılsa Neler Hissedersiniz ?

Emek hırsızlığı diye bir kavram duydunuz mu ? Emek hırsızlığı bir insanın günlerini , aylarını hatta yıllarını vererek ortaya koyduğu bir çalışmanın başka biri tarafından hiçbir emek harcanmadan hazırca kullanılmasıdır . Maalesef bu gibi kötü niyetli insanlar çokça bulunmaktadır . Mesela haberlerde duyduğunuz olmuştur . Bir akademisyen kitap yazıyor . Ama bu kitabı yazarken başka yazarların kitaplarından kopyala yapıştır yaparak kitabı tamamlıyor . İşte bu emek hırsızlığıdır . Kul hakkına girmektir .

Hiç kimse emek harcayıp , gece gündüz demeden çalışarak ortaya çıkardığı bir eser ya da ürünün başkaları tarafından izin istenmeden kullanılmasına razı olmaz . Bunu yapan insanlar karşılarındakini adeta enayi yerine koymaktadır . Ama şunu unutmamak gerekir ki emeksiz kazanılan şeyler çok uzun sürmeden kaybedilir . Çünkü insanlar er veya geç taklit olanı fark ederler .

Bizler de bu  tarz emek hırsızlıklarına prim vermemeliyiz . Korsan kitaplar , korsan CD'ler vb. emek hırsızlıklarını onlara rağbet etmeyerek bitirebiliriz .


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme