Arkadaşlık Konusu İle İlgili Deneme Örneği

Arkadaşlık Konusu İle İlgili Deneme

Arkadaş  insanın can dostu demektir . Bazen ailemizdeki bir birey gibi bazen de ailemizle bile paylaşmak istemediğimiz sorunlarımızı paylaştığımız yakın kimselerdir .Fakat kişi arkadaş seçiminde çok dikkatli olmalı ve güvendiği insanlarla arkadaşlık kurmalıdır .

Ailemizin onayı olmayan kişiler ile arkadaşlık kurmaktan çekinmeliyiz . Eğer ailemiz o kişi ile arkadaşlık kurmamızı istemiyorsa onların mutlaka bir bildiği vardır diyerek ailemizin sözünü dinlemeli ve ileride pişman olmamalıyız . Eğer sevdiği arkadaşı kötü alışkanlıklara sahipse bunu o kötü alışkanlıklardan vazgeçirmelidir . Arkadaş  insanın her anında yanında olmalıdır . Sadece sevinçli ve mutlu günlerinde değil zor günlerinde de yanında olmalıdır . Çünkü herkes iyi gün dostudur fakat önemli olan kötü gün dostu olabilmek ve arkadaşının elinden tutarak onu bu zor durumdan  kurtarabilmek ve gerçek arkadaş olmaktır . Arkadaşlarımızla her zaman iyi geçinmeli ve onlara yalan söylememeliyiz . Eğer gerçekten iyi bir insan isek arkadaşımızın arkasından işler çevirmemeli ve onlara  yanlış şeyler yapmamalıyız . Arkadaşlarımızın fiziki görünümü ile dalga geçmemeli ve onları toplum içinde küçük düşürecek , rencide edecek tavır ve davranışlardan kaçınmalıyız .


Arkadaşlarımızı koşulsuz sevmeli ve onlarla çıkar için arkadaşlık kurmamalıyız . İleride büyüdüğümüzde, bir aile kurduğumuzda bile onlarla iletişim kurmaya devam etmeli ve bu dostluğumuzu ebediyete kadar sürdürmeliyiz . Çünkü gerçek arkadaşlık sonsuza kadar sürmelidir bence .

1 yorum:

  1. teşekkür ederim çok güzel olmuş elinize sağlık :d

    YanıtlaSil

Deneme