Altını Mihenk Taşında İnsanı İş Başında

Altını  Mihenk Taşında  İnsanı  İş Başında Kompozisyon

Mihenk taşı altın , gümüş vb. kıymetli madenlerin kalitesini ölçmek için kullanılan koyu renkli bir taştır . Altının değeri nasıl mihenk taşında belli oluyorsa insanın değeri de  yaptığı  işte belli olur . İnsanın yaptığı iş topluma , insanlığa faydalı bir işse işte o insan o vakit altın gibi değer kazanır ve toplum tarafından o insan saygı ile yaklaşır .

Yani insanın değeri yaptığı işte gösterdiği başarı derecesi  ile oluşur .  İnsan çalışır , üretir ve yaşadığı topluma fayda sağlarsa , bir buluş ya da bir icat yaparsa o insan toplum nezdinde çok takdir edilir ve ona daha farklı gözle bakılır . Özellikle de işini ustalıkla yapan insanlar her zaman daha çok sevilir ve sayılır . Ama işini iyi bir şekilde yapmayan kişiler , sadece lafla kendini gösteren ama hiçbir şeyi beceremeyen insanlar da bu başarısızlığı ile ölçülür ve toplum tarafından da ona göre değer verilir . İnsan hem yaşadığı topluma hem de tüm insanlığa faydalı olmak için işinde iyi bir uzman olmalı , yaptığı işi çok iyi bir şekilde yapmalı , hem kendine hem de ülkesine faydalı bir kimse olmalı ve çalışmaktan hiçbir zaman uzaklaşmamalıdır .


Elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret etmelidir . Bu şekilde davranan insanların kıymeti de herkes tarafından taktir edilir . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme