Savaş Çocukları İle İlgili Kompozisyon

Savaş Çocuklarıyla  İlgili Kompozisyon

Savaş kim tarafından ne  şekilde ve nasıl yapılmış olursa olsun hiçbir zaman barış getirmemiş , savaş  hep acı , hüzün , ayrılık , kan ve  gözyaşı getirmiştir . Savaşın olduğu yerde mağdur olan , daha hayatının baharına bile gelmeden çocukluğunu yaşayamadan bombalar altında silahlar altında yaralanan ve sakat olan , hayatını kaybeden milyonlarca çocuk olmuştur ne yazık ki .  Ülkelerin menfaatleri için , sömürü için yapılan , iktidar mücadelesi için yapılan savaşlardan en çok etkilenen ve kalıcı hasar oluşan kişiler çocuklar olmuştur .

Düşünsenize sabaha uyanıyorsunuz ki başınıza gökten  bomba yağıyor , en yakınlarınızı kaybediyor , nereye kaçacağınızı , ne yapacağınızı bilemeden çaresizce beklemekten başka bir şey yapamıyorsunuz . Düşünmesi bile ne kadar zor değil mi ? Peki  savaşı yaşayan ve annesini , babasını , sülalesini kaybeden çocuklar bu savaşın olumsuz etkilerinden ne kadar kötü etkileniyor değil mi ? Hayatta kalan çocukların ise psikolojisi bozuluyor , eski hayatını özlüyor , vatanından kopmak zorunda kalıyorlar , kimisi başka bir ülkeye savaştan kurtulabilmek için giderken denizin içine düşüyor ya da küçücük bedenleri kıyıya vuruyor ve yaşamlarını yitiriyor bu küçücük yavrularımız . İnsanı derinden etkiliyor ve içimizi , canımızı yakıyor bu dramlar . Sadece geçmişte değil günümüzde bile vahşice bebekleri , çocukları öldüren teröristler , savaşa sebep olan ve binlerce masum sivil halkın hayatını kaybetmesine neden olan savaş sorumlusu olanlar elbette bu yaptıkları zalimliğinin sonucunu acı bir şekilde ödeyeceklerdir .  Hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacaktır .


 Keşke hiç savaş olmasa ,  herkes birlik ve beraberlik içinde mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamasını bilse , hiçbir çocuğun kılına bile zarar gelmese ne kadar güzel olurdu dünya . Bizler bebeğimizin azıcık burnu kanadığında canımız yanan ve bu duruma çok üzülen bir milletimiz . Ya savaşta bombalar altında bütün vücudu delik deşik olan yavrularımız ! Onları görünce de yüreğimiz daha da parçalanıyor , keşke ben ölseydim diyoruz . Dünyadaki hiçbir çocuk savaşlarda ölmesin , hangi milletten , hangi ırktan olursa olsun çocuklarımız , yavrularımız ölmesin . Dünyamız barışla dolsun , savaşlar son bulsun , insanlık sevgisi sonsuz olsun . Unutmayın en kötü barış , en haklı savaştan her daim  iyidir .

6 yorum:

Deneme