Öğrenci Başarısını Teknoloji Olumsuz Etkiler Konulu Münazara

Öğrenci Başarısını Teknoloji Olumsuz Etkiler Münazara

Günümüz dünyasında her şey hızla gelişmekte ve değişmekte bunların içinde de en önemlisi teknolojidir . Teknoloji öğrencinin akademik başarısını olumsuz etkiler .  Bunun sonucunda çocuğun eğitim başarısı düşer . 

Öğrenciler teknoloji ile zaman geçirmeye başlayınca zamanın nasıl akıp gittiğinin farkında olmaz ve  hatta  hiç ayrılmak istemezler teknolojik ürünlerin yanından . Örneğin internetin hızla yayılması ile o kadar çok zamanı öldürücü oyunlar , videolar , diziler  ..vb vardır ki, bunlarla vakit geçiren bir öğrenci bırakın ders çalışmayı yerinden kalkıp bir bardak su bile içmeye üşenir . Teknoloji insanda çok kötü bir bağımlılık yapar . Daha küçücük çocukların eline bile bir saatlik telefon ya da bilgisayar verildiğinde daha sonra çocuğun elinden alınmak istediğinde çocuk hırçınlaşmakta ve telefonu vermemekte ısrar etmektedir . Öğrenciler ise  telefon ya da bilgisayar ile gereğinden fazla vakit geçirmeye başlayacak ve derslerine çalışmayacak bunun sonucunda da öğrencinin akademik durumunda düşüşler olacaktır .  Öğrenci gittikçe derslerden soğuyacak , hedeflerini ve sorumluluklarını yerine getirmeyecek , agresif ve  dengesiz bir birey haline  gelecektir . Bilgisayar başında ya da telefonun internetinde çocuk öğrenme etkinliği yerine eğlenceli işlerle ilgilenecek ve ders çalışmayı boşlayacak bunun sonucunda başarısı düşecektir . Öğrenci teknoloji ile fazla bağ kurduğu için insanlarla olan iletişimi de azalacak ve asosyal bir kişilik haline gelecektir .

Bilgisayar başında fazla vakit geçirmesi sonucunda belde , boyunda , gözde , ellerde  rahatsızlıklar ortaya çıkacak , bu sağlık sorunlarının sonucunda da derslerine hiç çalışamayacak ve başarısı daha da düşecektir .  Bunun için öğrenci başarısında teknolojinin faydası yok, zararı vardır .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme