Neden Sevgiye İhtiyaç Duyarız ? İle İlgili Kompozisyon

Neden Sevgiye İhtiyaç Duyarız İle İlgili Kompozisyon

Sevgi insanların ait olma isteğinden , kabul edilme isteğinden doğar . Daha yeni doğan bir bebeğe bile baktığınızda hemen ana kokusunu almak ister ve anasına sarılarak ve onun kucağında olduğunu hissederek ilgi ihtiyacı hisseder . Sevgi belki de duygularımızı ifade etmenin en güzel göstergesidir diyebiliriz . İnsan sevildiği ait olma ihtiyacını giderir , kendini güvende hisseder ve  her zaman arkasında sağlam bir duvarın olduğunu hisseder . Sevgi Yüce Allah'ın insanlara verdiği en güzel duygulardan biridir .

 Dünyada eğer sevgi olmasaydı insanlar daha bencil olurdu , daha kötümser olurdu ve empati kurmazlardı . Sevginin olduğu yerde mutluluk vardır , paylaşma vardır , hoşgörü ve yardımseverlik vardır . Çünkü sevgi  bunlarla bütün olan bir duygudur . İnsan sevgi ihtiyacını gideremediği zaman kendini boşlukta hisseder ve  yaşamdan tat alamaz . Çünkü yanında , yakınında , yöresinde hiç kimse olmaması o kişiyi üzer ve kendini yalnız hissetmesine neden olur . Sevgi olmadığı zaman  - özelliklerde küçük çocuklara küçük yaşlarda sevgiyi vermediğimiz zaman -  acımasız ve soğuk insanlar olabilir . Bunun için sevgiyi küçük yaşlarda vermeliyiz ki sevginin ömrü uzun olsun . İnsan sevildiğini hissedince , kendisi için emek harcandığı görünce , kendisine değer veren kişi ya da kişileri görünce hayata daha fazla tutunur ve hayatta daha da güçlü olur ve kolay kolay eğilmez hiçbir zorluk karşısında .


 Çünkü arkasında onu seven ve onu benimseyen gerçek dostları , yakınları , ailesi vardır . Sevgi bütün dertlere derman olan en güçlü ilaçtır . İlacımızı içtiğimizde nasıl iyileşiyorsak sevgi ihtiyacını da giderdiğimizde ruhsal olarak iyileşiyoruz ve dimdik ve dirayetli olarak yolumuza devam ediyoruz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme