Kitapsız Yaşamak Kör, Sağır Ve Dilsiz Yaşamaktır İle İlgili Kompozisyon

Kitapsız Yaşamak  Kör, Sağır Ve Dilsiz Yaşamaktır  İle İlgili Kompozisyon

Kitaplar  insanların hayatlarında bir şeyler öğrenmek amacı ile kendilerini geliştirdikleri  araçlardır . Kitaplar olmasaydı  insanlar  hep bir yönden eksik kalır ve insanlıkta hiçbir gelişme sağlanmazdı . Kitap okuma alışkanlığı edinmeyen milletlerin fertleri cahil kalır , gelişemezdi . Kitap okumak insanı değiştirir , geliştirir ve  insanın daha uyanık olmasını sağlar .  

Kitaplar ufkumuzu genişletir  . Onlar sayesinde farklı ülkelere yolculuk yapılır , farklı kültürler tanınır ve insanlar daha da bilgili olur . Kitapsız yaşamak ise su verilmeyen ağaca  ya da aç bırakılan bir bebeğe benzer . Kitap okumayan kimse çoğu gelişmelerden habersiz olur  , gündemi takip edemez , kalıplaşmış bilgiler ile yetinir ve gelişmeye ve değişmeye direnç gösterir.  Bunun için her zaman  her çeşit kitapları okumalı ve hayata daha farklı bir yönden bakmasını bilmeliyiz . Kişinin kendine ve ülkesine faydalı olması için , kör ,sağır,  dilsiz olmaması her zaman kitap okuması gerekir .


Bu sayede ancak kişi kendisine ve ülkesine faydalı , eğitimli bir birey olur. Bundan dolayı her zaman  kitap okumalı ve çevremizdekileri kitap okumaya teşvik ederek onları bilinçlendirmeliyiz.

11 yorum:

Deneme