Atatürk'ün Çocuk Sevgisini Anlatan Kısaca Bilgi

Atatürk'ün Çocuk Sevgisini Anlatan Kısaca Bilgi

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk çocuklara her zaman çok değer vermiş ve onları çok sevmiştir . Mustafa Kemal'e göre çocuk demek sevgi demekti . Mustafa Kemal sevdiği kişilere de bu yüzden çocuk derdi .

Mustafa Kemal Atatürk kısa süreliğine bir evliliği olmuş olsa da bir çocuğu yoktu . Çocuğu olmamasına rağmen içinde inanılmaz bir çocuk sevgisi olan liderdi . Mustafa Kemal çocukların doğal olmasını çok sever , onların içten olmalarını isterdi . Gittiği yerlerde ilgilendiği ilk şey oradaki çocuklar olur ve onlarla ilgilenir , uzun uzun konuşurdu . Çocuklar da Mustafa Kemal'i çok sever ve onun olduğu yerlerden ayrılmak istemezler ve Mustafa Kemal'e bir baba edası ile sarılırlar ve onu doya doya öperlerdi .


 O çocukla çocuk olurdu . Çocukları gezmelere götürür , protokolde  en ön sıraya oturtur , salıncakta sallar , onları çok dikkatli bir şekilde dinler ve onu anladığını jest ve mimikleri ile belli ederdi . İşte Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal'in  bu yönü de ayrı bir özelliği ve güzelliğiydi .

3 yorum:

Deneme