Vakit Nakittir Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Vakit Nakittir Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Vakit nakittir sözü ile zamanın çok değerli olduğu  ve vaktin de para gibi önemli olduğu anlatılmak istenmiştir .  Zaman hayatta en çok akıp giden şeydir , onu tutamazsınız . Bunun için insanlar işlerini , üzerine düşen sorumluluklarını vaktinde yapmalıdır .

Zamanında yapılmayan bir iş sonradan yapılsa bile çok etkili olmaz , çünkü her şeyin kritik bir dönemi vardır . Kimi insanlar zamanın ve gençliğin değerini bilmeyerek çalışmazlar . İşlerini hep başka günlere atarak ertelerler . Zamanın kıymetini bilmeyen bu genç insanlar yaşlandıkları zaman gençliğindeki gibi güçlü ve cesur olamayacakları için yaşlılıkta çalışmaya başlasa bile pek bir faydasını göremez . Çünkü güç gitmiştir , cesaret azalmıştır . Kişi günlük ihtiyaçlarını bile yapmakta zorlanır . Fakat kişi gençlik yıllarının kıymetini bilip zamanını da boşa harcamaz ve sürekli çalışır boş zamanlarında da alternatif işler yaparsa ileriki hayatında dinlenir ve çalışmak zorunda kalmaz .


Bunun için her şeyi yeri ve zamanında yapmalıyız ki bize olumlu sonuçlar versin . Hayatımızda belki çoğu şeyi  geri getirebiliriz ama zamanı asla geri getiremeyiz .  Atalarımız zamanın önemli olduğunu şu sözle dile getirmiştir : '' Terazi tartı ile, her şey vaktiyle ölçülür''. Bundan dolayı her işimizi zamanında yapmalı ve gelecekte pişman olmamak için ve rahat etmek için zamanında çok çalışmalı ve vaktin kıymetini bilmeliyiz .



2 yorum:

Deneme