Şehirdeki Komşuluk Ve Köydeki Komşuluk İle İlgili Kompozisyon

Şehirdeki Komşuluk Ve  Köydeki Komşuluk İle İlgili Kompozisyon

Komşuluk , insanların evlerinin birbirine yakın olası ya da alt kat ve üst kat olması , ya da evinin karşısında olması şeklinde olabilir .  Gün geçtikçe , insanların da şehirlere göç etmesi ve orada yaşamaya başlaması ile komşuluk ilişkileri de değişti .

Köydeki komşuluk şu şekildedir : İnsanlar birbirini iyi şekilde tanır ve birbirine güvenirler . Yeri geldiğinde evinin anahtarını bırakırlar , yeri geldiğinde çocuklarını birbirine bırakırlar.  Büyük işleri olduğu zaman birbirine yardıma gelirler , beraberce yemek yerler , gezerler , pikniğe giderler . Ben değil biz düşüncesi ile hareket ederler ve birbirinin sorumluluklarında yardımlarını esirgemezler birbirlerine . Genelde tarım ve hayvancılık olduğu işin bu işlerde de birbirine yardım ederler . Arada samimiyet vardır , doğal davranışlar gösterilir , yapmacık hareketlerde bulunulmaz , yalan söylenmez.

Şehirdeki komşuluklarda ise kişiler birbirini yeterince tanımadığı için güven ortamı oluşmaz . İnsanlar biraz daha bencildir köydekilere nazaran . Genelde ben düşüncesi ile hareket edilir . Kimse kimseye çok fazla gelip gitmez çünkü arada mesafe vardır ve samimiyet fazla yoktur . En büyük sorun güvendir . Çünkü günümüzde en yakın komşum dediğin bile senin canını yakacak işler yapıyor , bundan dolayı şehirde insanlar en yakın komşusuna bile güvenemiyor . Özellikle de komşuluk ile çıkan haberlerde  insanlar birbirinden daha da uzaklaşıyor ve kimseye güvenemiyor ve herkes daha çok ailesi ile vakit geçiriyor . Yani eski ki komşuluklar kalmadı çünkü devir değişti . Kimden ne geleceğini bilemiyoruz artık . Bunun için dikkatli olmak gerekir , anne ve babadan habersiz kesinlikle değil komşuya gitmek dışarı bile çıkılmamalıdır .


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme