Seçtiğiniz bir becerinin kazanılması sırasında izlenmesi gereken yolu ve bunlarla ilgili düşüncelerinizi anlatan bir söyleşi yazınız

Seçtiğiniz bir becerinin kazanılması sırasında izlenmesi gereken yolu ve bunlarla ilgili düşüncelerinizi anlatan bir söyleşi yazınız


Bir alanda becerilerin kazanılabilmesi için eğitim gereklidir . Herkes bir beceriyi kazanabilir . Bazıları çabuk anlar bazıları ise daha fazla çalışarak beceri kazanabilir . Yüzme , okuma , yemek yapma , bisiklet sürme gibi birçok beceri türü bulunmaktadır . Eminim sizin de kazandığınız ve kazanmayı istediğiniz beceri türleri vardır . Yanılıyor muyum yoksa ? Beceri kazanabilmek için o beceri ile ilgili yapılması gerekenleri alt gruplara ayırmak , kolaydan zora ya da basitten karmaşığa gibi yöntemler uygulamak gerekir .

Mesela paragraf çözme becerisini ele alalım . Öğrencilerin en çok zorlandığı beceri alanlarından biridir . Ama bu beceri alt basamaklara ayrılarak uygulandığı zaman rahatlıkla çözülebilecek sorulardır . Paragraf çözme becerilerinin aşamalarını şöyle sıralayabiliriz :

-          Önce soru kökü okunarak soruda ne istendiği tespit edilir .
-          Soru ile ilgili seçeneklere göz atılarak paragrafı okurken nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında bir fikir edinilir .
-          Paragrafta yazılan metin okunmaya başlanır .
-          Paragraf okunurken önemli gördüğünüz anahtar kelimelerin altı çizilir .
-          Doğru seçenek bulunmaya çalışılır .

Gördüğünüz gibi paragraf sorularına ön yargı ile yaklaşmamak gerekir . Basit birkaç adımı takip ettiğimizde emin olun paragraf sorularındaki başarı oranımız emin olun artacaktır . Arkadaşlar beceri yetenekten farklı bir kavramdır . Ben yapamıyorum mazeretinin arkasına sığınmamak gerekir . Çünkü yetenek doğuştan gelir ama beceri çalışılarak kazanılır . Umarım siz de seçtiğiniz bir beceriyi kazanmak için gayret gösterirsiniz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme