Sabır Acı İse de Meyvesi Tatlıdır Konulu Kompozisyon

Sabır Acı İse de  Meyvesi Tatlıdır Konulu Kompozisyon

İnsan hayattaki her istediğine hemen sahip olamaz .  Belli bir yere gelebilmek  ve belli bir mal sahibi olmak için insanların çalışması ve uygun zamanı bekleyerek sabretmesi gerekir . Sabır olmadığı zaman başarı da olmaz . Ne demiş atalarımız: '' Sabır ile koruk helva olur . '' Atalarımız bu söz ile  sabrın sonunun selamet ve  mutluluk olacağını belirtmiştir .

İnsan bir işe başladığı sırada hemen başaramıyorum deyip işini yarım bırakırsa o işin sonunda başarılı olamayacaktır . Örneğin ; iyi bir üniversite  kazanmak ve istediğiniz mesleğe sahip olabilmek için iyi bir şekilde hazırlanmanız gerekir . Sınava girdiğinizde düşük puan alıp hemen ne olursa olsun giderim mantığı ile hareket edilmemeli , sabredip bir yıl daha iyi şekilde çalışılmalı ve iyi bir üniversite kazanabilmek adına  gayret gösterilmeye devam edilmelidir . Okuduğunuz bölümün sonunda mesleğinizi yapmaya başlar ve ondan bir gelir elde etmeye başladığınızda sabrın sonucunda tatlı meyvesini de yemiş olursunuz .

Bundan dolayı çalışmalı ve çalışma yolunda asla ayrılmamalı ve sabırla işlerimizi sonuna  kadar devam ettirmeliyiz . Belki yolumuz biraz engebeli ve dikenli olacak ama hiç kimse de başarı merdivenine elleri cebinde değil herkes alın teri dökerek ve sabrederek çıkmıştır .  Bunun için her daim çalışma ve sabır ile kalın .  Sabrın sonu mutluluk ve iyi bir hayat getirsin .


2 yorum:

  1. çok teşekürler

    YanıtlaSil
  2. Ben kompozisyon yazmadan önce bu sitedeki kompozisyon örneklerine mutlaka bakıyorum çok da güzel ilham veriyor

    YanıtlaSil

Deneme