Okumayı Öğrenmeyen Çuval Taşımayı Öğrenir Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Okumayı Öğrenmeyen Çuval Taşımayı Öğrenir Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Okumak insan hayatı için çok önemli bir  unsurdur . Kuran -ı Kerim'de bile ilk önce okumaktan bahsedilir ve Yaradan'ın adı ile oku denilir . Okuyan , araştıran insan cahil kalmaz , gelişir , kültürlenir , hayatta daha gözü açık olur , kendi aklını kullanmasını bilir .

 Okumayı öğrenmek istemeyen ve bunun için hiçbir çaba göstermeyen insanlar ise başkalarının işlerinde düşük ücrete çalışmak zorunda kalırlar ve hayatlarını zor güç idame ettirirler . Okumayı öğrenmeyen çuval taşır gerçekten de .  Çünkü  hiçbir bilgin olmazsa , eğitimli olmazsa fazla iş imkanı bulamazsın ve ancak  zor işleri yapmak zorunda kalır ve çuval taşımayı öğrenirsin  . İnsan başkalarının verdiği işe muhtaç kalmamak için kendi çalışmalı ve bu çalıştığı işten de doyum sağlamalıdır . Çevremize baktığımızda zamanında kimi sebeplerden dolayı okuyamayan insanlar ırgatlık yaparlar ve okumadıkları için o kadar pişmandırlar ki , kendi çocuklarının bu zor koşullarda çalışmaması için okumaları gerektiğini söyler ve elinden gelen her türlü desteği çocuklarına vererek okumalarını isterler .


Hayatta zor duruma düşmemek için , mutlu olmak için , gelecekte daha rahat etmek için her şeyi zamanında yapmalı ve çok okumalı ve  belli bir yerlere gelerek kendimize ve insanlığa faydalı işler yapmalıyız .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme