Kütüphanelerde Nasıl Davranmalıyız ? Konulu Kompozisyon

Kütüphane Ortamında Nasıl Davranılmalıdır ?

Kütüphaneler insanları bilgilenmek için gittiği eğitim kurumlarıdır . Kütüphane çok zengin bir hazinedir . Milyonlarca merak ettiğimiz bilgileri oradan araştırmalar yaparak bulur ve kendimizi geliştiririz . Aynı zamanda boş zamanlarımızda kitap okuyup genel yetenek ve genel kültürümüzü artırmak için bu bilgi yuvasında soluğu alırız .

Kütüphane ortamında çok dikkatli davranmalıyız . Daha içeriye ilk adımı attığımızda yavaş ve sessiz şekilde hiç kimseyi rahatsız etmeden orada bulunan boş bir sıraya geçmeli ve kalem ve defterimizi çıkarıp yavaşça masaya koyduktan sonra kalkıp araştırmak istediğimiz kitabı aramaya koyulmalıyız . Kütüphane ortamında çok sessiz olunmalı , başka kişileri rahatsız edecek davranışlardan kaçınılmalıdır . Kütüphaneye kesinlikle yiyecek bir şey getirilmeli ve yerlere asla çöpler atılmamalıdır . Kütüphane görevlisine sormak istediğimiz soruyu kısık sesle sormalı ve işimize devam etmeliyiz . Alacağımız kitapların kaydını tutmalı ve gereken yerlere isim ve soyadımızı yazarak imzamızı atmalıyız . Laubali ve anormal davranışlar yapmamalı , insanların dikkatini çekecek şekilde öksürülmemeli , farklı jest ve mimikler yapılmamalıdır .


Kütüphanelerimiz temiz tutulmalı ve  orada da  sınıfta nasıl sessiz duruyorsak öyle durmalıyız . Kütüphaneler bizlerin başarılı olmasını sağlayan ve amacımıza hizmet eden kurumlar olduğu için buraların değerini bilmeli ve orada hal ve hareketlerimize son derece dikkat etmeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme