Karakter İle İlgili Bir Konuşma Yazısı

Karakter İle İlgili Konuşma Yazısı

Karakter kelime anlamı olarak  bir kimsenin veyahut bir insan topluğunun  duygulanma ve davranış biçimi ya da tutumu anlamına gelmektedir .  Her insanın karakteri farklıdır . Karakterin belli bir şekil almasında çevresel etkenlerin çok önemli bir rolü vardır .

Kimi insanlar olumlu bir karaktere sahipken kimi insanlar da olumsuz yani kötü bir karaktere sahiptir . Bir insanın dürüst olması,  güvenilir ve ahlaklı olması , emanete hıyanet etmemesi , şerefli ve namuslu olması da bir karakter özelliği gösterir . Bir kimsenin yalancı olması , dedikodu yapması , iki yüzlü olması ,  ahlaksız olması ve küfürlü konuşması da bir karakter özelliğidir . İnsanların bu şekilde olmasının çeşitli sebepleri vardır . İnsanın içinde dünyaya geldiği ailesi , yakın çevresi , arkadaşları , eşi, dostu ..vb  gibi etkenler karakterin belirlenmesinde etkili olur .  Kimi insanlar karakterli olur , kimi insanlar da karaktersiz olur . Bunun için insanları iyi tanımalı ve güvenmediğiniz , sözünün eri olmayan insanlarla çok fazla vakit geçirmemeli ve hatta aynı ortamda bile bulunmamalısınız . Kimi insanlar vardır güçlü ve zalim olanın yanında yer alır ve güçsüz ve mazlum olanı korumaz . İşte böyle insanlar karaktersiz kimselerdir . Ya da haksızlık karşısında hiç bir şey yapmayan ve susan birtakım insanlar da vardır . Bunlar da karaktersizdir . Kişinin karakterli olması onun özü ve sözü ile bir olması ve her zaman dengeli davranışlar göstermesi ve anlık hareketlerde bulunmaması gerekir .


Karakter daha küçük yaşlarda iken içinde yaşanılan toplumun değer yargılarının benimsenmesi ile şekil alan bir kişilik özelliğidir . İnsanlar karakterli olmalı ve karaktersiz davranışları varsa bunları bir an önce düzeltmeli ve kendine çeki düzen vererek karakterli bir kimse olmalıdır .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme