İçinde Merak Geçen Atasözleri ve Özlü Sözler

İçinde Merak Geçen Atasözleri ve Özdeyişler 

Merak insanın doğduğu andan itibaren  başlayan öğrenme isteğidir.  İnsan merak etmeden duramaz. Günlük hayatta, iş hayatında, okul hayatında hep bir merak vardır.  Ama merak ilim ve fen yolunda ilerlemek için yapılırsa kişi hem kendine faydalı olur, hem de topluma faydalı olur. Çoğu buluşlar, keşifler, icatlar merak sayesinde ortaya çıkmış ve dünyanın hızla gelişmesi ve ilerlemesini sağlamıştır. Merak ile ilgili atasözleri ve özdeyişler şunlardır:

- Merak insanı mezara sokar.

-Önemli olan soru sormaktan vazgeçmemektir, merak duygusunun yaratılmış olmasının da kendine göre bir amacı vardır. İnsan sonsuzluğu, hayatı, gerçeğin o harikulade yapısını düşündükçe, dehşet içinde kalmadan edemez, her gün bu büyük esrarın bir zerre Merak ve tecessüsün türlü şekilleri vardır, biri menfaat mahsulüdür ki bizi kendimize faydalı olabilecek şeyleri öğrenmeye sevkeder, diğeri gurur mahsulüdür ki başkalarının bilmediklerini bilmek arzusundan doğar.esini anlamaya çalışmak da yeter, kutsal merakı asla kaybetmemek gerekir.( Albert Einstein)

-Allah beni merakımın kireçlenmesinden korusun; çünkü büyük şeyler kadar küçük şeyler hakkında da bir şeyler öğrenmek arzusu uyandıran o merak, tüm canlıları hareket ettiren ana güdü, dinamo ve itme gücüdür. ( Jackson Brown).

-Yalnız merak, her adımı kanatlandırır. (Wolfgang Van Goethe)

-Merak insandaki en temel dürtülerden biridir, çocukken meraklarımızla serbestçe hiç utanıp çekinmeden bir tür bilim yaparız, yaşlandıkça bize zevk veren, bilgi sağlayan bu dürtümüzü bastırırız.( M. B. Hoagland)

-Hiçbir özel yeteneğim yok. Yalnızca tutkulu bir meraklıyım. ( Albert Einstein)   

2 yorum:

  1. Teşekkür ederim sayenizde ödev bitti 😁

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir site ama hep aynı atasözlerini görüyorum.

    YanıtlaSil

Deneme