Hayatta Doğru Şeyler Yapanlar Genelde Ölünce Alkışlanır Sözü İle İlgili Kompozisyon

Hayatta Doğru Şeyler Yapanlar Genelde Ölünce Alkışlanır Sözü İle İlgili Kompozisyon

Hayatta başarılı olan kimi insanların başarısın farkına varılmaz ve o kişi arka planda kalır . Yaptığı eserin değeri öldükten sonra anlaşılmaya başlanır ve artık o kişi değerli insan olur .

Önemli olan insanın hayattayken de değerini bilmek ve yaptığı çalışmaların ne kadar faydalı olduğunu ona hissettirmektir . Örneğin; bir yazar gece gündüz demeden yazar ve eserleri hayatta iken  değerli olmaz ve bir gecekondu odasında ya da bir apartmanın tek gözlü odasında hayata gözlerini yumabilir . Üzerinden vakit geçtiği zaman eseri anlaşılmaya ve değer kazanmaya başladığında o kişi bunu görememiştir ve hayatta değildir . Ama arkasından alkışlanır ve çok kıymetli hale gelir . Ya da hayatımızdan da örnek verebiliriz .  Babamızın belli bir birikimini harcayamıyor diye ona sitem edip onunla konuşmadığımız zaman o vefat edince kalan mirası bir güzel yer ona da dualar ederiz ve kıymetli olur . Oysa babamız biz har vurup harman savurmayalım diye vermemiştir bize bunu anladığımızda ise vakit geçmiş olur .


İnsanların değerini ve onların yaptığı çalışmaları onlar hayattayken bilmeli ve  onları alkışlamalıyız . Yoksa ben ölmüşüm dünyanın en değerlisi olmuşum hiçbir anlamı olmaz benim için . Önemli olan herkesin hak ettiği değeri yeri ve zamanı gelince onlara verebilmektir .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme