Hayalimizdeki Dünya Nasıl Olmalıdır ?

Hayalimizdeki Dünya Nasıl Olmalıdır? Konulu Kompozisyon

Hayalimdeki dünya savaşların yaşanmadığı , hiçbir insanın  bombalar altında can vermediği  , bütün insanlığın bencil olmayarak empati duygusuna sahip olduğu ,  birlik ve beraberliğin olduğu , insan sevgisi ve yardımlaşmanın olduğu , hiç kimsenin aç ve susuz kalmadığı , insanların öldürülmediği ya da tacize uğramadığı bir dünya olsun isterdim .

İnsanlar birbirini sevsin , paylaşmayı bilsinler isterdim . Bencil olmamak gerektiğini düşünüyorum . Bilim alanında gelişmeler daha da ilerlesin ve ülkemiz dünyanın her yönden en gelişmiş ülkesi olsun isterdim. Dünyadaki bütün insanlara bir gözle bakılmasını isterdim. Ön yargının olmadığı, dedikoduların olmadığı, yüzüne gülüp arkadan kuyunu kazan yakınlarının olmadığı, sevgi ve kardeşliğin olduğu bir dünya olsa herhalde dünyamız cennet olurdu.


İnsanlar elindeki ile yetinmesini bilse,  herkes istediği bir yere daha çabuk gidebilse , istediğim zaman uzaya çıkabilsem , bebekler sahipsizmiş gibi sokaklara bırakılmasa , bütün öksüz ve yetimlere sahip çıkılsa , faiz yenmese , riyakarlık olmasa , kötü alışkanlıklar ortadan kalksa , devletler aç gözlü olmasa …vs gibi bir dünyada yaşamak isterdim . Hayal ettiğiniz dünyada yaşamanız ve umutlarınızın gerçekleşmesi dileği ile …

1 yorum:

Deneme