Güven İle İlgili Kompozisyon

Güven İle İlgili Kompozisyon

Güven kelime anlamı olarak çekinme ve korku olmadan  kuşku duymadan inanma ve bağlanma duygusudur . İnsanlar arasında güven duygusunun olması çok önemlidir .  Eğer bir toplumda güven duygusu yitirilmişse o toplum yavaş yavaş çözülmeye başlamış demektir .

İnsanlar önce güvenilir kişi olmalı , daha sonra birbirine güvenmeyi bilmelidirler .  Güvenin olmadığı yerde huzur ve mutluluk olmaz, hep kuşku vardır, rahat davranmama gibi eğilimler vardır. İnsan güven duygusunu önce aileden öğrenir. Şöyle bir söz vardır: '' Pahalı parfümleri bir kenara bırakın, insan dediğin güven kokmalı.'' Denilerek güvenin önemi vurgulanmıştır. Çocuğun annesi çocuğuna güven vermediyse o çocuk ilerde başka insanlara güvenemez ve hayata hep kuşkuyla bakar. Anne , babalar birbirine güven duygusu ile bağlı olmalıdırlar ki bu güven evdeki çocuklara da yansısın ve çocuklara kendilerine güvenen , nitelikli birey olarak hayatını devam ettirsin. Güven olmadığı yerde ilişkiler de olumlu olmaz. Örneğin; en yakın arkadaşınız size iyi gibi görünüyor ama ona verdiğiniz bütün sırları herkese anlatıyor ve bir daha o kişiye ve başka kişilere de güvenmemeye başlıyor ve hayattan soğuyorsunuz. İnsanlar arasında güven duygusu hemen olmaz. Bunun için belirli bir zaman geçmesi gerekir ve insanların biraz da sabırlı olması gerekir.


 Güveni kazanmak zor kaybetmek kolaydır. Bundan dolayı hayatta hiç kimsenin güvenini boşa çıkarmayın ve sevdiğiniz insanlara asla yanlış yaparak onların güven duygusunu öldürmeyiniz.  İnsan önce kendisine güvenmeyi bilmeli daha sonra da başkalarına güvenmeyi bilmelidir.

3 yorum:

Deneme