En Kötü Barış En Haklı Savaştan İyidir Sözü İle İlgili Kompozisyon

En Kötü Barış En Haklı Savaş'tan İyidir Konulu Kompozisyon

Dünyada yaşayan iyi niyetli hiçbir insan asla savaşı istemez . Savaş demek  kan akması , sivil insanların ve binlerce  kişinin hayatını kötü koşullarda kaybetmesi demektir .  Bundan dolayı hiçbir millet de savaş yanlısı olmayıp her zaman barış yanlısı olmalıdır .

En kötü barış en fazla ne kadar kötü olabilir ki .  Anlaşamadığın noktalar olur , haklı ya da haksız yanlar olabilir ama bunu daha sonraya erteleyip aşamayacak sorun olmaz herhalde . Yani  en kötü barışta bile olumsuz  gelişmeler olabilir ama  bebekler , çocuklar , kızlar , kadınlar vs. bomba altında can vermezler .  Kısacası sivil , masum insanların kanı akmaz . Çünkü kötü de olsa barış vardır ama savaş yoktur . En haklı savaş diyebileceğimiz savaşta ne kadar savaşı gerektiren bir durum olursa olsun  eğer ki ecdadının namusu ve şerefine yönelik bir durum yoksa , özgürlüğüne  yönelik bir durum yoksa asla savaş haklı olamaz . Çünkü çıkacak olan basit gibi görülen savaşlarda bile mutlaka milyonlarca masum insanın kanı akacak ve dünya savaş alanına dönüşecektir . Bunun için en kötü barış, en haklı savaştan iyidir .

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal'in de dediği gibi Milletler önce kendi içinde barışı sağlayıp daha sonra uluslararası alanda barışı sağlarsa ne savaş olur ne de sivil halk katledilir . Bundan dolayı her zaman barış yanlısı olup  savaş mecburi olmadığı sürece  asla tercih edilmemelidir . Hiç Kimsenin yavrusu ölmesin , kimsenin canına kıyılmasın , savaş değil barış daim olsun her vakit .


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme