En Geveze Kuş Umuttur , Yüreğimizde Hiç Susmaz İle İlgili Kompozisyon

En Geveze Kuş Umuttur , Yüreğimizde Hiç Susmaz İle İlgili Kompozisyon

İnsanlar dünyaya gelip  belli bir yaşa geldikten sonra hayattan birtakım beklentileri olur . Bu beklentilerini  gerçekleştirmek için de  hayattan umudunu hiç kesmez . İnsan umut ettiği sürece yaşar ve yaşamdan zevk alır . İçimizdeki umut yok olursa bizim de yaşamamızın bir anlamı olmaz . " Umuda kelepçe vurulmaz." denilmiştir ne de olsa. Umut etmeyi, hayal etmeyi kimse alamaz elimizden. 

Hayatımızda her zaman güllük gülistanlık olmaz . Elbette ki inişler ve çıkışlar olacaktır . Örneğin;  girdiğiniz sınavdan istemediğiniz bir puan aldığınızda hayal kırıklığına uğrar ve bir daha çalışmayı düşünmez ve sınavı kazanma umudunuz olmaz . Oysaki bu kötü günlerin geçeceğini düşünerek , tekrar denemeye  karar verdiğinizde ve daha çok çalışmaya başladığınızda girdiğiniz sınavdan belki de daha yüksek puan alacaksınız ve hedefinize ulaşacaksınız .  Ama eğer umudunuzu yitirip yeniden çalışmaya başlamazsanız , hayatınız hep mutsuz geçecek ve amacınıza ulaşamadığınız sürece içinizde ömür boyu uhde kalacak ve umutsuz bir hayat sürdüreceksiniz . Umut ettiğiniz sürece azimli ve hırslı olacak daha çok çalışma isteği gelecektir içinizden .








İnsan yeni bir şeyler denemekten ve keşfetmekten korkmamalı , cesaretli olmalı ve zor işlerin üstesinden gelmeyi bilmelidir . Umudunu yitiren insan her şeyini kaybetmiştir . Bunun için hayatta asla umudumuzu kaybetmemeli ve  tekrar tekrar denemekten korkmamalıyız . Kişi umudunu yaşatmak için ve gerçekleştirebilmek için hayal kurmaktan da asla vazgeçmemelidir . İnsanları ayakta tutan şey umut değil midir zaten ? İnsanlar geleceğe dair beklentileri ve umutları için yaşama sımsıkı sarılırlar . Çoğu başarılı insanlar önce azim ve kararlılıkla sonrada umutla yola çıkmışlardır. Umut ettikleri için, coşku ve mutluluk içinde oldukları için gerçekleştirmişlerdir güzel işleri. Yeter ki umut edin, yeter ki emek edin. İçimizdeki o geveze kuşun sustuğu gün bizim için karanlık gündür. Sakın bunu yapmayalım ve kuş hep mutlu olsun, umut etmekten asla vazgeçmesin yüreğimiz.

8 yorum:

  1. tşk (teşekkürler)

    YanıtlaSil
  2. Çok ilginç..Elli yıl önce, Tekirdag Namık Kemal lisesi..kompozisyon konumuzdu..öğretmenimiz Naşide hanımdı..

    YanıtlaSil
  3. adana zirveden selam harmanım baba nerede çarşafım

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler çok güzel bir kompozisyonmuş

    YanıtlaSil
  5. Biz teşekkür ederiz, beğenmenize çok mutlu oldum.

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkür ederim ödevimde çok yardımcı oldu :).

    YanıtlaSil
  7. 9 gün tatil ödevimi ben şimdi yapıyorum çok yardımcı oluyor okuyorum ondan sonra anladığımı yazıyorum saol😍🤩

    YanıtlaSil

Deneme