En Büyük Savaş Cahilliğe Karşı Yapılan Savaştır Sözü İle İlgili Kompozisyon

En  Büyük Savaş Cahilliğe Karşı Yapılan Savaştır İle İlgili Kompozisyon

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk '' En Büyük Savaş Cahilliğe Karşı Yapılan Savaştır'' sözü ile  cahilliğin çok kötü bir şey olduğunu ve cahil insanların bildiklerinden başka her şeye direnç göstermelerinden dolayı onlara yeni bir şeyi kabul ettirmenin çok zor olduğudur  . Yani cahili  ne kadar uğraşırsan uğraş bildiği doğrulardan vazgeçiremezsin .

Cahil kimseler  kulaktan duyma yanlış inanışlara , yanlış bilgilere inandıkları için doğruluğu kanıtlanmış bilimsel bilgilere karşı çıkar ve bilimselliği asla kabul etmezler . İlim , akıl ve mantığın gelişmediği bir toplumda cahillik vardır , cahilliğin yani eğitimin olmadığı yerde de  hep geri kalma, yerinde sayma vardır . Cahil kimseler  bildiklerinde inatçılık yapar ve  ben çok bilgiliyim inancına kapılarak kendilerini geliştirmek istemezler,  bilgisiz ve dogmatik kişilerdir . Toplumda cahiller çok olursa o toplum gelişemez ve çağdaş uygarlıklar seviyesine çıkamaz . Bundan dolayı insanlarımıza çok iyi ve nitelikli bir eğitim verilmesi gerekir . İnsanların yanlış tabu ve yanlış inanışlarının yıkılması da ancak bilim sayesinde olur .


 Çocuklarımızın cahil yetişmemesi için daha küçücük yaşlardayken aile onlara iyi bir eğitim ve öğretim olanağı sağlamalı ve cahil kalmamalıdırlar . Cahille uğraşmak ve ona doğruları anlatmak ve kabul ettirmek dünyanın en zor işi yani en büyük savaştır . Bunun için cahille uğraşmak yerine gençlerimizi cahil kalmamak için eğitmeli ve yarınlara bilgili ve faydalı insanlar bırakmalı ve milletimizi aydınlık ve gelişmiş bir millet yapmalıyız .

9 yorum:

Deneme