Çalışmak İle İlgili Kompozisyon

Çalışmak İle İlgili Kompozisyon

Çalışmak insanın amacına uygun işler yaparak vaktini boş geçirmemesidir .  İnsanlar çalışmayınca kendini boşlukta hisseder ve hayatın bir anlamı olmaz . Düşünsenize hiç çalışmadan sadece yiyip içip yatıyoruz ve başka bir faaliyette bulunmuyoruz . Hayatın hiçbir anlamı olmazdı galiba .

İnsan çalışmasa aklını yitirirdi sanırım . Çalışmak insanın stresini atar , hayattaki amacını gerçekleştirmeye yardımcı olur ve yaşadığı anın tadını çıkarır . Kimi insanlar çalışmayı sevmez ama bu çalışmayı sevmeyenler de bir süre boş durduktan sonra  sıkılır ve bir şeylerle uğraşmaya başlarlar . İnsan çalışarak , alın teri dökerek  ve bundan bir kazanç sağlayarak tatmin olur ve ailesini geçindirir . Çalışmak dünyanın en güzel duygusudur . İnsanın hayatta her zaman bir amacı olmalı ve bu hedefini yerine getirebilmek için sürekli arı gibi çalışmalı ve bir işi bitirdikten sonra hemen diğerine koyulmalıdır . Dinimiz de çalışmaya çok önem vermiş ve kişinin alın teri ile kazandığı parayı kutsal görmüş ve kişi ibadetlerini de gerçekleştirip çalışırsa bu çalıştıkları da ibadet sayılmıştır . Atalarımız ise çalışan kazanır diyerek çalışmanın ne kadar önemli olduğunu vurgulamıştır . Peygamber Efendimiz de çalışmanın önemi ile ilgili olarak '' Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için, yarın ölecekmiş gibi ahret için çalışınız'', diyerek çalışmanın  çok kutsal olduğunu ve önemli olduğunu belirtmiştir .


Kişi hayırlı bir şey yapmak isterse çok çalışmalı ve kendisine ve vatanına , milletine faydalı işler yapmak için çok çalışmalı ve çalışmaktan asla vazgeçmemelidir .

6 yorum:

  1. bana çok yardımcı oldu çook teşekkür ediyorum bütün herkese

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim okudum ve esinlenrek kendi kompozisyonumu yazdım

    YanıtlaSil
  3. çokoooook teşekkur ederim bu sabahtan beri esinlenecek bir kompozisyon arıyordum ve şimdi buldum

    YanıtlaSil
  4. saol ya saahtan arıyom

    YanıtlaSil
  5. İşime yaradı teşekkürler

    YanıtlaSil

Deneme