Çalışmak Doğanın Anasıdır , Mutlak Bir Dinlenme Ölüm Demektir İle İlgili Kompozisyon

Çalışmak Doğanın Anasıdır , Mutlak Bir Dinlenme Ölüm Demektir İle İlgili Kompozisyon

İnsan çalışınca ve bir şeyler üretince hayatın bir anlamı olur ve insan bir işe yaradığını hisseder .  İnsan yaşamını sürdürebilmek için çalışmak zorundadır . Çünkü çalışmanın insanın doğasında olan bir eylemdir . İnsan çalışmazsa aklını kaybedebilir ve hayatı zindana dönebilir.  Mutlak dinlenme elbette ki ölüm demektir. Çünkü bu hayatta hiçbir amacı olmayan ve sürekli oturarak vaktini geçiren insanlar bir süreden sonra kafayı olur olmaz her şeye takmaya başlar ve kişiliğinde ve psikolojisinde çeşitli sorunlar baş göstermeye başlar . Bunun için boş durmamak ve mutlaka bir meslek ile uğraşılması ve o alanda kişinin kendisini geliştirmesi gerekir .

Çalışmayan insan kötü alışkanlıklar edinir , olumsuz ve kötü düşüncelere sahip olur , başkalarının dedikodusunu yapar . Çalışan insan ise boş konuşmaya vakit bile bulamaz çünkü bu hayatta bir amacı vardır ve bu amacı gerçekleştirmek için yaşamını devam ettirmektedir . Örneğin ; Japonlar o kadar çalışkan bir millettirler ki onlara ceza bazı durumlarda  şu  şekilde verilirmiş . Şehrin ortasında bir kulübeye ceza alan kişi konulur ve çalışan insanlar izletilirmiş . Bunu izleyen Japonyalı kişi çok acı çeker ve yaptığından kötü şeylerden dolayı pişman olurmuş . Çünkü çalışmak onların genlerinde olan bir şeydir . İnsan çalışmadan , bir işle uğraşmadan yapamaz , hafta sonu tatilinde bile insanlar kendilerine yapacak farklı işler mutlaka bulurlar .

Çalışmamak, üretmemek ve alın teri dökmemek kişiye haz vermez ve kişi hayattan tat alamaz ve hiçbir doyum sağlayamaz . Bunun için insan her zaman çok çalışmalı ve şu hayatta her zaman bir amacı olmalı ve boş durarak beynini kötü düşünceler için yormamalıdır .


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme