Çalışkan ve Tembel Arasındaki Farklar Nelerdir ?

Çalışkan Ve Tembel Arasındaki Farklar

Çalışkan kişi planı ve programı olan ve bu plan ve program doğrultusunda hareket eden kişidir . Çalışkan olan kimse sabırlı ve zor zamanlarda  beklemesini bilir . Çalışkan insan boş vakitlerini çalışarak geçirir ve  çok yönlü özellikleri olan kimsedir . Sadece ders çalışmakla kalmayıp aynı zamanda bir spor dalı ile, bir sanat dalı ile , bir müzik dalı ilgilenen kişidir .

Çalışkan kişi kendini gerçekleştirmek için elinden gelen  yapar . Çalışkan insan azimli olan , hırslı olan  ve mücadeleyi bırakmayan kişidir . Çalışkan kişiler ilim ve bilimle uğraşır boş işlere vakit bulamaz hep bir hedefi olur hayatta . Çalışkan insanlar gerçekleştirebilecek hedeflerin peşinde koşarlar ve mantıklı düşünen kimselerdir . Kararlı kimselerdir ve  kararlarını gerçekleştirmek için  uğraş içinde olurlar . Çalışkan insan devamlı bir işle uğraşır ve üretken olan kimsedir . Bilinçli ve mantıklı kararlar verir ve bu doğrultuda hareke eder . Çalışkan insanlar başladığı işi sonuna kadar götürebilen  kimselerdir ve sürekliliğe çok önem verirler . Dünyada olan biten gelişmelerden haberdar olan ve gündemi takip eden kişilerdir .  Çalışkan insanlar bir işi başaramadığında hemen pes etmeyen ve hatalarından ders çıkarmasını bilen kişilerdir . Hayatları genelde düzenlidir ve düzensizlikten hoşlanmazlar.


Tembel insanlar ise plan ve programı olmayan hayatı rast geldiği yaşayan kimselerdir . Azimli ve hırslı değildirler . Çalışmayı değil daha çok eğlenmeyi ve uyumayı seven kimselerdir . Herhangi bir sanat dalı ile ilgilenmezler , çalışmaya üşenirler ve devamlı bir bahaneleri olan ve bu bahanelerin arkasına sığınan kişilerdir . Belirli bir amacı olmayan ve sabırlı olmayan kişilerdir . Üretken değil  tüketmeyi daha çok seven insanlardır . Bilinçli ve mantıklı olmayan kişilerdir ve aceleci olan kişilerdir .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme