Bütün Ümidim Gençliktedir Sözü İle İlgili Kompozisyon

Bütün Ümidim Gençliktedir Sözü İle İlgili Kompozisyon

Bütün ümidim gençliktedir sözü ile Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk gençliğine çok güvendiğini ve bu ülkeyi ileriye götürecek olan ve geliştirecek olanın gençler olduğunu belirtmiştir.

Mustafa Kemal gençlere cumhuriyeti emanet etmiş ve onu koruyacak olanın da Türk Geçliği olacağını söylemiştir . Türk gençleri vatanını ve milletini seven ,  vatan söz konusu olduğunda canını feda eden kahraman milletin kahraman evlatlarıdır . Geleceğimizin iyi yönde ilerlemesi , gençlerin ilim ve fen yolunda ilerlemeleri sayesinde gerçekleşecek ve Türkiye Cumhuriyeti Çağdaş uygarlıklar seviyesine ulaşacaktır .

Gençken insan daha güçlü ve azimli olduğu için her şeyi başarabilecek güçte ve inançtadır . Mustafa Kemal Atatürk de gençlere çok güvendiği için bütün umudunun gençler olduğunu söyleyerek kendi milletinin nesline güvenen eşsiz bir lider olmuştur . Bu milleti seven ve bu millet için her türlü mücadeleyi eden ve bilim ve araştırma yolunda gidecek olan gençlerdir . Çünkü gençler bir milletin umudu ve geleceğidir .


Bundan dolayı bizler de Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal'in bu sözüne layık olmak için  çok çalışmalı ve boş işlerle uğraşmadan ülkemizi dünyanın en gelişmiş ve en zengin ülkesi haline getirmeliyiz .

3 yorum:

Deneme