Bilgisayarın Zararları İle İlgili Kompozisyon

Bilgisayar Kullanmanın  Zararları

Bilgisayar her ne kadar gündelik hayatımızdaki işlerimizi kolaylaştırıp bize fayda sağlasa da amacına uygun olarak kullanılmadığı zaman bize zarar verir.  Birey bilgisayarda gereksiz yere çok zaman geçirirse sağlığını tehlikeye atar . Özellikle çocukların oyun oynamak için saatlerce bilgisayar kullanması göz retinalarına zarar verir ve ileride görme bozukluğu yaşanabilir . Çok fazla bilgisayar başında vakit geçiren kimse çevresi ile sosyal iletişim kurmaktan uzak kalır ve  asosyal bir insan haline gelir. 

Bilgisayar  insanda bağımlılık yapar ve kişi  bilgisayar başından kalkmak istemez ve saatlerce başında durarak sağlığını bozar . Özellikle de yapılan araştırmalara göre çok fazla bilgisayar başında kalan insanlarda boyun ağrıları , sırt ağrıları , ellerde uyuşma kısacası eklem ağrıları gibi ağrılar oluşmakta ve bu da gündelik hayatımızda yapacağımız işleri  zorlaştırmaktadır . Bilgisayarını elinden bırakmayan kişi devamlı onla meşgul olduğu için uyku problemleri başar ve düzenli uyuma alışkanlığını kaybeder.  Bilgisayara saatlerce bakmak ciltteki derilerin dökülmesine neden olur ve çok fazla radyasyona maruz kalırsınız . 


Elektronik ortamda çok kaldığı için bu ortam kişide gerginli ve sinir bozukluğu yaratabilir . Gözün erken yaşlanmasına sebep olur . Saatlerce ekran karşısında oturulduğu için hareket etme yeteneğini azaltır ve insanın daha çok kilo almasına neden olabilir . Bundan dolayı bilgisayarı amacımıza uygun olarak kullanmalı zamanımızın çoğunu bilgisayar başında geçirmemeliyiz .

1 yorum:

Deneme