Batan Güneş İçin Ağlamayın, Yeniden Doğduğunda Ne Yapacağınıza Karar Verin Konulu Kompozisyon

Batan Güneş İçin Ağlamayın, Yeniden Doğduğunda  Ne Yapacağınıza Karar Verin Konulu Kompozisyon

Yaşamımızı devam ettirirken bazen  istemediğimiz durumlarla karşı karşıya gelebiliriz . Hayattaki bazı hedeflerimiz gerçekleşemeyebilir ve bunun sonucunda büyük bir hayal kırıklığı ve acı yaşayabiliriz . Bunlar olağan şeylerdir . Önemli olan yıkılsak da tekrar ayağa kalkmasını bilmek ve  ileriye dönük yeni hedefler koymak ve onları gerçekleştirebilmektir .

Başarı anında olacak olan bir şey yoktur . Başarı yolunda zorlu ve  sabırlı bir süreç bekler insanı . Eğer emek edip çalışmana devam edersen  mutlaka başarı seni yakalar . Örneğin kimi bilim adamları çok deneyler yapmış ve defalarca bu deneyleri tekrarlamaları sonucunda başarı elde etmişlerdir . Bunlardan en önemlisi  de Edison'dur . Okulda çok çalışkan biri olmayan Edison ilerleyen yıllarda  bilime ve deneye önem vererek  defalarca deney yapmış ve başarısız olmuş lakin bu deneylerden yılmayıp en sonunda ampulü bularak dünyamızın aydınlanmasını sağlamıştır . Görüldüğü gibi hemen bir başarısızlıkta oturup pes etmemiştir . Uğraşmaya devam etmiş ve şu anda ölümsüz bir bilim adamı olmuştur yaptıkları çalışmalar ile .


Bize düşen görev de bir sınavdan kötü aldık deyip ders çalışmayı bırakmamak ve boş işlere dalmamaktır . Kötü aldığımız derse daha çok çalışmalı yine başarısız olsak bile yine pes etmemeli ve başarıyı tadana kadar yolumuza hiç durmadan devam etmeye çalışmalıyız . Çünkü başarı sabır ve zaman gerektirir .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme