Bal Olan Yerde Sinek De Bulunur Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Bal Olan Yerde Sinek de  Bulunur İle İlgili Kompozisyon

Bal olan yerde sinek de bulunur sözü ile anlatılmak istenen ; bir toplumda çok başarılı , çalışkan insanlar olur .  Toplumda başarılı , çalışkan insanlar olduğu gibi hiçbir işe yaramayan başarısız , tembel , boş insanlar da bulunur . Yani toplumda hem çalışkan hem tembel insanlar bulunur . Ya da başka bir manası da bir yerde güzel şeyler ve ya güzel işler yapılıyorsa bu güzelliklerden faydalanmaya çalışan asalaklar da türemeye başlar .

Toplumda faydalı , çalışkan insanlar olur ve bu insanlar toplumun faydasına olan işleri yaparlar . Çalışmayan , tembel insanlar ise bu çalışkan insanlardan faydalanmak isterler . Yani bu tembel kişiler menfaat sahibi olan , başarılının üzerinde geçinmeye çalışan kimseler olabilir . Her toplumda böyle insanlar bulunur . Kimisi toplumuna faydalı olmaya çalışırken , kimisi de faydalı olmaz ve hazıra alışan tembel kimselerdir . Örneğin ; bir toplumda bilime merak salmış , ilim ve bilim yolunda çalışmalar yapan kimseler olduğu gibi ,  hiçbir amacı olmayan , boş oturmaya alışmış hantal insanlar da bulunur.

Bundan olayı biz her zaman bal olan taraf olmalıyız . Bize düşen sorumlulukları yerine getirmek için uğraşlar vermeliyiz . Etrafımızdaki ve bizden faydalanmak isteyen saygısız , tembel  kişilerin de hazıra alışmasına izin vermemeli ve asla sinek gibi olmamalıyız .


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme