Atatürk Hakkındaki Duygu ve Düşünceleriniz İle İlgili Kompozisyon

Atatürk Hakkındaki Duygu Ve Düşüncelerimiz

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran ve biz gençlere armağan eden büyük liderdir .  Gazi Mustafa Kemal ülkesini  yakın silah arkadaşları ve milletimizin kahraman askerleri ile düşman işgalinden kurtarmış ve bu toprakları başkalarına teslim etmemiş ve düşmana karşı durmuşlardır .

Kurtuluş Savaşını başarıyla yöneten Ulu Önder karşısına çıkan her zorluğa rağmen düşman karşısında eğilmemiş ve savaş gerekli olduğu zaman savaşmış ve hiçbir şeyden ve hiçbir güçten korkmayan  cesur bir komutandır . Açık sözlülüğü ileri görüşlülüğü , çok yönlü olması , kararlı olması ve  palanlı ve programlı olması onun en belirgin özelliklerindendir . O sadece bir asker değil aynı zamanda düşünce adamı , eğitimci , ekonomici..vb gibi birçok yeteneği olan insandır . Vatanı için  , vatanının bağımsızlığı için elinden gelen tüm fedakarlığı gösteren ve ülkesini satmayan ve ülkesini terk etmeyen bir komutandır . Mustafa Kemal aynı zamanda bir ilim adamdır . Akılcı ve mantıklı olmasından dolayı ilim ve bilime çok önem vermiş ve ülkemizin kalkınması için gençlerin ilim ve fen yolunda ilerleyerek Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş uygarlıklar seviyesine  çıkartmasını istemiştir . Hastalığının son dönemlerinde bile Hatay sorunu ile uğraşmaya devam etmiş ve siroz hastalığı nedeni ile 10 Kasım 1938 yılında hayatını kaybetmiştir . Türk Milleti Mustafa Kemal'i bağrına basmış ve onu çok sevmiştir. Onun emanetlerine biz Türk gençleri sahip çıkacağız ve demokrasi ve cumhuriyetten vazgeçmeyeceğiz. Vatanımızın ve milletimizin birlik ve beraberliği için milletçe el ele olacağız ve atamızın vasiyetlerini yerine getirerek  ona yakışır bir ata torunu olacağız. Ulu Önder ve askerlerimiz bu vatan için savaşlarda çarpışmasalardı şu anda Türkiye Cumhuriyeti diye bir devlet olmayacak ve belki de biz yaşamıyor olacaktık ya da başka milletlerin kölesi durumunda özgürlüğümüzden alıkonulmuş bir şekilde yaşayacaktık.


Bunun için Mustafa Kemal ve askerlerimize minnet borçluyuz. Onlara layık olmak için milletimizi için elimizden gelen her türlü fedakarlığı yapmaktan kaçınmamalı ve Türkiye Cumhuriyeti'ni çok sevmeli ve onu sonsuza dek yaşatmalıyız.

8 yorum:

Deneme