Alışkanlıklarımız İle İlgili Kompozisyon

Alışkanlıklarımız İle İlgili Kompozisyon

 Bir şeye alışmış olma durumuna ve bunun insanda bağımlılık ve düşkünlük yapması olayına alışkanlık denir . Alışkanlıklarımız bizleri hep aynı şeyleri yapmaya yönlendiren  ve bize de onu yapmayınca  huzursuzluk yaratan durumlardır . Her insanın alışkanlığı vardır . Fakat alışkanlıkların bir kısmı olumlu , bir kısmı da olumsuz alışkanlıklardır .

Olumlu alışkanlıklar insana fayda sağlarken , olumsuz alışkanlıklar ise insana ciddi boyutta zararlar verebilir . Olumlu alışkanlıklar kişinin yaşam kalitesini yükselten alışkanlıklardır . Örneğin; kitap okuma alışkanlığı ,  bilmediğimiz bir konuda deney ve gözlem yapma alışkanlığı , sağlığımız için yatmadan önce diş fırçalama alışkanlığı , sabah kalkınca elini , yüzünü yıkama alışkanlığı , sorumlulukları zamanında yerine getirme alışkanlığı gibi alışkanlıklar olumlu alışkanlıkladır . Olumsuz alışkanlıklar ise ; sorumluluğunu yerine getirmeme alışkanlığı , okula geç kalma alışkanlığı , sağlığına zarar veren maddeleri kullanma alışkanlığı , dedikodu yapma alışkanlığı , insanların kapısını dinleme alışkanlığı , araba ile giderken her defasında hız yapma alışkanlığı gibi alışkanlıklar da insana zarar veren ve onun yaşam kalitesine düşüren alışkanlıklardır . Alışkanlık ile ilgili  söz şudur: ''Alışkanlıklara ,  zıt alışkanlıklar ile hakim olunur ''


Bundan dolayı alışkanlıklarımız hep olumlu yönde olmalıdır . Şu anda kendinizde kötü bir alışkanlık buluyorsanız hemen kalkın ve bu kötü alışkanlığı değiştirin ki hayatınız daha güzel ve daha yaşanılır bir hayat olsun ki yaşam kaliteniz artsın . Böylelikle birey olarak hem kendinize hem de çevrenize faydalı bir birey haline gelebilirsiniz .

3 yorum:

  1. BENCE GÜZEL BİR KOMPOZİSYON

    YanıtlaSil
  2. ödevimi burdan yazıcam ama sanki biraz kısa gibi

    YanıtlaSil
  3. başka kompozisyon örnekleri olsaymış daha güzel olurmuş

    YanıtlaSil

Deneme