Ağacı Kurt , İnsanı Dert Yer Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Ağacı Kurt, İnsanı Dert Yer Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Ağacın içine giren kurt ağacı günden güne yer ve bitirir.  Kurt ağaca zarar verdiği için ağaç eski ki gibi kaliteli meyveler veremez ve daha sonra  içten içe çürür ve  kurur . İşte insanoğlu da böyledir .

Hayatımızda hepimizin başına olumsuz olaylar gelmiştir. Kimi insanlar bu olumsuz durumları daha kolay atlatırken , kimi insanlar da kolay atlatamaz . Başına gelen sıkıntılara üzülmeye başlar ve günden güne bu üzüntü daha çok artar ve bu sıkıntıların sonunda kişide değişik hastalık belirtileri baş göstermeye başlar . Dert insanı yiyip bitiren bir hastalıktır . Derdini atlatamayan insan günden güne erimeye başlar , yemeden , içmeden kesilir ve ağır hastalıklar başlar . Örneğin; bir babanın beş tane evladı vardır. Baba iyi ve kötü günde hep çocuklarının yanında olmuş ve elinden gelen her türlü fedakarlığı yapmıştır çocukları için . Fakat zamanla çocuklar büyüyüp işlerini kurup bir de evlenince artık baba evine uğramamaya başlar ve babayı ihmal etmeye başlar . Bu duruma çok üzülen baba günden güne kahrolur ve bu duruma içinden çok üzülür . Baba da bir zaman sonra çeşitli hastalıklar çıkabilir . Örneğin; şeker hastalığı, kanser, psikolojik sıkıntılar başlar ve baba yalnız bırakılır ve derdi  daha çok artar ve en sonunda da ölür .

Babayı öldüren fakirlik değil, ilgisizlik ve sevgiden yoksun bırakılarak onu kendi haline bırakmalarıdır . İşte bundan dolayı da atalarımız ağacı kurt, insanı dert yer diyerek çok güzel bir noktaya değinmişlerdir .


1 yorum:

Deneme