15 Temmuz ve İstiklal Marşı Arasında Nasıl Bir Bağ Vardır ?

15 Temmuz ve İstiklal Marşı Arasında Nasıl Bir Bağ Vardır ?

15  Temmuz 2016 Cuma akşamı saat dokuz buçuk sularında başlayan darbe girişimi hiç unutulmayacak anılara şahitlik etmiştir . Bir grup asker kılığına girmiş darbeci cuntacılar Fethullah Gülen terör örgütünün isteği ile,  seçilmiş hükümeti, yani cumhuriyeti yıkarak  ülkemizi kan gölüne çevirmek istemiş , fakat başkomutan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanımızın telefonla halkını sokağa çağırması ile bu darbe çok şükür önlenmiştir . Millet sokağa dökülmüş , kimisi tankların altına yatmış , kadın erkek , çocuk , bebek demeden herkes vatanı için tıpkı Kurtuluş Savaşı'ndaki gibi mücadeleye girişmiştir . Kurtuluş Savaşı'nda milletimizin vatanını korumak için canını feda ettiği bu topraklarda  15 Temmuz gecesi de aynı şeyler yaşanmıştır .

İstiklal Marşı da  vatanın bağımsızlığını ve özgürlüğünü korumak için ezelden beridir hür yaşadığını söylemektedir . Milletimizin iman gücü ile başaramayacağı hiçbir savaş olmayacağı belirtilmiştir .  15 Temmuz gecesinde de zafere ulaşıldığı zaman her yerde ezanlar okunmuş ve selalar verilmiş , marşımızda da ezanlarımızın dinmeyeceği , bayrağımızın hep özgürce dalgalanacağı söylenmiştir . Üç beş çapulcuya bu toprakları asla yem etmeyeceğiz . Bizler Mehmet Akif Ersoy'unda dediği gibi 15 Temmuz gecesinde zalimleri yerle yeksan eden ve zulme karşı çıkan , milli birlik ve beraberlik içinde hareket eden dünyaya örnek olmuş bir millet olarak her zaman savaşçı ruhumuzu ve bağımsızlığımızı yitirmemişizdir .  Korkmadan , eğilmeden düşmana dik duruşunu gösteren bir millet olmuşuzdur , çünkü biz istiklale doğduğumuz andan beri aşık olmuşuzdur . Eğer o gece darbeciler başarılı olsa ve başkomutanımız halkı sokağa davet etmese ülkemiz kan gölüne dönecekti ama ucuz atlatıldı fakat yine  şehitlerimiz ve gazilerimiz oldu . İstiklal Marşında bahsedilen  Kurtuluş Savaşındaki azim ve mücadelenin bir örneği yaşanmıştır .

Bu topraklar kolay kazanılmamış,  bu topraklar için nice ana yavruları şehit , nice ana yavruları gazi olmuştur . Nice kanlar  akmıştır . Halkımız söz konusu vatan olduğunda canını düşünmeyerek kendini feda eden kahraman ve erdemli bir millet olmuştur her zaman. Milletimiz sömürülen ülkelere örnek olmuş  Yüce ve imanlı bir millettir . Yüce Rabbim ülkemize bir daha İstiklal Marşı yazdırmayı nasip etmesin ve bir daha 15 Temmuz gece gibi karanlık geceler yaşanmasın . Allah bu ülkeyi daim etsin ve korusun . Atalarımızın mirasına sahip çıkmak ve ülkemizin birliğini ve dirliğini sağlamak için her zaman çok çalışmalıyız ve ülkemizi yüceltmeliyiz ki düşman bir daha hareket edemeyecek duruma düşsün .


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme