Zenginlik Konulu Kompozisyon

Zenginlik İle İlgili Deneme Örneği

Zenginlik kişinin maddi ve manevi  açıdan güçlü ve varlıklı olması demektir . Maddi zenginlik çok mal varlığına sahip olma durumu  iken manevi zenginlik ise kişinin kalbinin temiz olması ve insan sevgisi olmasıdır içinde . Zenginliğin tanımı kişiye göre değişir .

Kimi insanlar maddi olarak zengin olmak ister,  kimi insanlar ise ruhen zengin olmak ister . İkisi de güzel amaçlar için kullanıldığında fayda sağlar bireye . Ama asıl zenginlik kişinin gönül zenginliğidir . Gönlü zengin olan kişi elindeki ile yetinmesini bilen ve mal hırsı olmayan kişidir . İnsan hayatta şükretmeyi bilmelidir .  Örneğin; çok paranız olabilir ve dünyadaki çoğu şeye para ile ulaşabilirsiniz ama sevgi yoksa , iyilik yoksa , yardımlaşma yoksa bu zenginliğin hiç kimseye faydası olmaz . Ama insan hem malını hem de ruhunun zenginliğini paylaşmayı bilirse hayat o zaman daha güzel olur .


Hayattaki amaçlarımıza ulaşmak için ve zor şartlar yaşamamak için çok çalışmalı ve maddi durumumuzu yükseltmeli ve gönül zenginliğimizi de hiçbir zaman kaybetmemeliyiz . Sahip olduklarımız ile  yoksul olanlara , yetimlere ve öksüzlere , yaşlılara , çocuklara ..vs yardım ederek  manevi dünyamızı daha da zengin hala getirebiliriz . Kişi hayata ve insanlığa faydalı olduğu sürece  zengin olması kişiyi mutlu eder ve hayatın anlamı olur .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme