Uyuyan Milletler Ya Ölür Ya da Köle Olarak Uyanır Sözü İle İlgili Kompozisyon

Uyuyan Milletler Ya Ölür Ya da Köle Olarak Uyanır  Sözü İle İlgili Kompozisyon

Bir milletin fertleri çalışmazsa , dünyada  gelişen olaylara kayıtsız kalırsa , vatanı ve milletini korumak için güçlü ordular kurmazsa , iyi bir eğitim sistemi oluşturmazsa o toplum  ya yok olur ya da başka ülkelerin boyunduruğu altında yaşamaya mahkum kalır .

Bir toplumda yer alan insanlar milleti için hiçbir çaba göstermezse , bilimsel gelişmeleri , gündemde olan haberleri takip etmezse o toplum hiçbir alanda gelişmez . Bizler de Türk gençleri  olarak atalarımızın bize miras bıraktığı bu değerli toprakları başkasına yem etmemek ve yok olup gitmemek için bilim ve fen yolunda ilerlemeli ve bunu milletin bütün fertlerine öğretmeliyiz . Hazıra alışmamalı , daha çok çalışmalıyız . Bu topraklar kolay kazanılmamış , bu uğurda nice canların şühedaları akmıştır . Bağımsız bir ülkeyiz diye yan gelip yatarsak , dünyada olan biten gelişmelere gözümüzü kapatıp , yeniliğe karşı olursak  başka  ülkede  özgürlüğümüzü kaybetmiş bir köle olarak uyanabiliriz ya da düşmanlarımız bizi katledip yok edebilir .

Bir millet yok olmak istemiyorsa , atalarının mirasına sahip çıkmak istiyorsa yaşadığı bu değerli toprakların değerini bilmeli ve hiç durmadan yola devam etmelidir . Bu yol da kötü yol değil aydınlanma yolu olmalıdır .  Akılcılık ve bilimselliği hedefimiz olarak kabul etmeli ve ülkemizi çağdaş uygarlıklar seviyesine ulaştırarak sabahlara kadar alın teri dökerek çalışmalıyız .


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme