Ülkemizde Futbol Terörünün Önlenmesi İçin Neler Yapılabilir Konulu Yazı

Ülkemizde Futbol Terörünün Önlenmesi İçin Neler Yapılabilir Konulu Yazı

Ülkemizde futbol terörü günden güne artmaktadır. Sadece futbolla uğraşılması yerine insanlar birbirleri ile uğraşmaktadırlar . Birçok şiddet olayı  görülmektedir . Adam öldürme, dövme, bıçakla yaralama, futbolcuyu dövme,  hakeme sövüp sayma , sahaya ateşler atma …vb.

Spor dalları içinde futbol terörü en yaygın olan terör çeşididir . İnsanlar futbolu sadece izlemek ve zevk almak için izlemelidirler.   Taraftarlar arasında bir rekabet olmalıdır tabi ki ama bu şiddet boyutunda asla ve asla olmamalıdır. Bu olaylar yüzünden birçok masum insan ne yazık ki hayatını kaybetmiştir.  İnsanları tehdit ederek, yıldırarak , düşmanca tutum içinde olan holiganlar  vardır. Bunları yapmak yerine insanlar birbirlerine sevgi ve saygı ile yaklaşmalı, farklı takımı tutan taraftarlar aynı tribünde oturarak maçlarını birlikte izlemesini bilmelidirler. Birbirlerine zarar verme girişiminde bulunmamalı, kışkırtıcı sözler ile birbirlerini gaza getirmemelidirler. Bu konuda yöneticilere de büyük görev düşmektedir. Taraftarlarını sağduyulu olmaya davet etmelidirler.


Öncelikle toplumdaki şiddet olaylarının altında yatan sebepler çok iyi araştırılmalı ve bu konuda insanlar bilinçlendirilmelidir. İnsanlar birbirlerinin görüşlerine, duygu ve düşüncelerine tahammül etmeyi bilmelidirler. Birlik ve beraberlik içerisinde  sıcak bir atmosfer içinde futbolun izlenmesi sağlanmalıdır. Burada da yine en büyük görev ailelere düşmektedir. Çocuklarını küçük yaşta şiddete yönlendirmemeli, ortak değerleri öğretmelidirler.

1 yorum:

  1. Çok işime yaradı çok saolun kim yazdıysa ellerine sağlık
    ★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆

    YanıtlaSil

Deneme