Uçmak İçin Kanatlara Değil Düşlere İhtiyacımız Vardır Sözü İle İlgili Kompozisyon

Uçmak İçin Kanatlara Değil Düşlere İhtiyacımız Vardır Sözü İle İlgili Kompozisyon
      Nice insanlar vardır ki kapasitelerinin farkında değillerdir ve neler yapabileceklerinin farkında olmazlar . Böylesi insanlar kendilerinde bazı kusurlar olduğunu zannederler ya da kendilerine özgüvenleri yoktur . Oysaki başarılı olmanın yolu mükemmel olmak değil çok çalışmaktır . Nice başarılı insan vardır ki başarılarının sırrı hayallerinin peşinde koşmakta gizlidir . İnsanlık tarihinin kaderini değiştirenlerin bir hayalleri vardı ve bu hayalin peşinde usanmadan koştular ve hayallerini gerçekleştirdiler .
      Çirkin ördek yavrusunun hikayesini bilirsiniz . Aslında bir kuğu olan çirkin ördek yavrusu daha bir yumurta iken ördeklerin arasında kalmıştı ve yumurtadan çıktığı andan itibaren kendini hep bir ördek sandı . Bu yüzden de her zaman kuğulara imrenerek baktı ve onlar gibi olamadığı için üzüldü . Aslında o da bir kuğuydu ama o bunun farkında olamadı . Toplumumuzda da nice büyük dehalar var ama kendini kısır bir düşünceye hapsettiği için başarılı insanlara bakıp imrenmek dışında elinden gelen bir şey olmadığı zannetmekte .
      İnsanların aslında imkansız zannettiği birçok şey yalnızca kendi korkuları yüzünden ulaşamadığı şeylerdir . Kendimizdeki potansiyeli görebilsek ve bir hayal kurabilsek çok büyük imkanlara sahip olmasak bile büyük işler yapabileceğimize inanabiliriz . Bu yüzden kazanmak ve başarmak için hayallerimizin peşinden koşmaktan vazgeçmeyelim .


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme