Temizliğin Sağlıklı Yaşam İçin Önemi Konulu Kompozisyon

Temizliğin Sağlıklı Yaşam İçin Önemi Konulu Kompozisyon

Temizlik insan hayatında çok önemli bir yere sahiptir . Çünkü temizlik  hem insanların sağlığı hem de hayvanların sağlığı için çok önemli bir yere sahiptir. Çünkü temizlik imandan gelir.

Temiz olmayan bir çevrede yaşamak her türlü hastalıkların habercisidir. İnsan yemeğe oturmadan önce ellerini yıkamalıdır . Yıkamazsa eğer akşama kadar eline biriken mikropları da bir güzel yemiş olur. Ya da yatmadan önce  dişlerini fırçalamayan insanın dişlerinde bakteriler birikir, bu da diş çürüklüğüne neden olur. Diş çürüklüğü de  bir çok hastalığa neden olabilir. Temizliğe önce yakın çevremizden başlamalı daha sonra uzak çevremize de temizliği yaymalıyız. Temizliğimize dikkat etmezsek  bir çok enfeksiyonlar vücudumuza girebilir ve bu da hayatımıza mal olabilir .


İnsan sağlığı için temizliği hiçbir zaman ertelememeliyiz . Çevremize de temiz olduğumuzu göstererek ve uygulayarak örnek olmalıyız . Gelecek kuşaklara da temiz bir çevre bırakmalıyız ve doğal kaynaklarımızı da kirletmemeliyiz . Temizlik ferahlıktır, hayattır, nefes almadır. Bunun için her zaman kişisel temizliğimize ve çevresel temizliğimize dikkat etmeliyiz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme