Sütten Ağzı Yanan Yoğurdu Üfleyerek Yer Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Sütten Ağzı Yanan Yoğurdu Üfleyerek Yer Konulu Kompozisyon

Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek sözü ile anlatılmak istenen ; hayatta bazen başımıza istenmeyen olaylar gelebilir ve bu olaylar karşısında canımız yanabilir . Bu durumu yaşayan insan aynı duruma tekrar düşmemek için çok daha fazla dikkatli ve tedbirli hareket eder .

Hayatımız her zaman güllük gülistanlık olmaz . Birçok sorumluluklarımız vardır . Geçimimizi sağlamak için çalışmak zorundayız .  Ama çalışırken de  her zaman  tedbirli olmalıyız . Örneğin ; bir iş yeri açacağımız , hiç araştırma yapmadan şehir  merkezinden uzak bir yere açtığımız iş yerine hiç gelen olmaz . Oysa biz bütün sermayemizi bu iş yeri için harcamışızdır . İflas ettikten sonra aklımız başımıza gelir . Bundan sonra daha dikkatli oluruz ve daha işlek alanlarda iş yeri açarız . Artık  iyice araştırıp ve kontrolü de elden bırakmayarak yeni bir iş alanı açarız .


Buradan da çıkarılacak olan ana düşünce şudur :   Yapacağınız bir iş büyüklerin deneyiminden yararlanın ve dikkatli olun . Ağzınız yanmadan önlemini alın ki pişmanlıklar yaşamayasınız . Bunun için her daim aile büyüklerinize danışmayı ihmal etmeyin .

1 yorum:

Deneme