Son Pişmanlık Fayda Etmez Atasözü İle İlgili Kompozisyon Kompozisyon

Son Pişmanlık Fayda Etmez Atasözü İle İlgili Kompozisyon  Kompozisyon
İnsanın hayatta belli amaçları olmalıdır . Bu amaçlarını yerine getirebilmek için zamanını iyi kullanmalı ve iyi bir şekilde çalışmalıdır . Zamanında çalışılmazsa sonuçta başarısız olursun . Başarısız olduğunda keşke önceden emek edip alın teri dökseydim dersin ama son pişmanlık fayda sağlamaz , çünkü iş işten geçmiştir .

Bazen hayatımızda yanlışlıklar yapmaktayız . Sağlıklı kararlar vermeyiz ve olaylara duygusal şekilde yaklaşırız .  Başarmak için   herhangi bir çaba  göstermeyiz . Örneğin ;  üniversite sınavına hiç hazırlanmaz , günümüzü gün ederiz . Rahat yaşamaya bakarız , bol bol uyur , gezer ve eğlencelere gideriz . Sınav günü gelip çattığında ise içimizde bir korku ve pişmanlık vardır sınava gireriz ve soruları yapamayız . Sonuç da başarısız oluruz . Kazanan arkadaşlarımızı görüp onlara imreniriz . Keşke zamanımı iyi kullanıp eğlenmeyi erteleseydim ben de iyi bir üniversiteyi kazanabilirdim deriz . Ama iş işten geçmiştir ve başarısız olunmuştur .


Bunu dan dolayı  çalışmalarımızı ertelememeliyiz ve yeri ve zamanında üzerimize düşen sorumluluklarımızı yapmalıyız ki daha sonra pişmanlık duymayalım . Çünkü son pişmanlık boş bir üzüntüden başka bir şey geçirmez eline .  Pişman olmamak için durmadan yolunuzda ilerlemeye ve gelişmeye devam edin .

1 yorum:

Deneme