Öğretmenler Gününe Özel Mektup

Sevgi ve saygı ile bağlandığım , benim hayatımın  en önemli değeri  canım öğretmenim,

 İlk okula başladığımda küçücüktüm, annem elimden tutup okula getirdiğinde bak bu senin öğretmenin dediğinde nasıl heyecanlanmıştım bilemezsiniz.  Çünkü ilk defa öğretmenim oluyordu , öğretmen ne demekti sizin sayenizde öğrenecektim .  Sınıfıma girdim ve sırama oturdum. Sonra siz geldiniz ve hepimize sıcacık bir gülümseme ile günaydın yavrularım dediniz.  Ama o kadar güzel ve içten bakıyordunuz ki size sarılmak istemiştim o an canım öğretmenim.  

Bizlere okuma ve yazmayı öğreten, sadece bununla kalmayan, iyi bir insan olmayı da öğreten siz kıymetli insan! İlkokul birden beşe kadar benim öğretmenim olmuştunuz.  Çünkü köy okulunda okuduğumuz için öğrenci de az olduğu için tek öğretmen sizdiniz. Siz bize hep anne, baba gibi şefkat gösterdiniz. Sürekli  çok çalışmamız ve büyük adam olmamızı isterdiniz. Bunun için bize elinizden gelen her türlü fedakarlığı yapar, çeşitli sunumlar hazırlar ve dersi daha iyi anlamamız için çeşitli materyaller hazırlardınız. O dersi o kadar iyi anlardım ki anlattıklarınız hala kulağımda. Çünkü siz bize sadece bilgiyi aktaran değil, öğrenmeyi de öğretir ve aynı zamanda yaparak yaşayarak öğrenmemizi sağlardınız. Bizimle beraber güler, bir arkadaşımızın sıkıntısı olduğunda bizimle beraber ağlardınız.  Aramızda hiç ayrım yapmazdınız. Bizi biz olduğumuz için sever ve bize asla tepeden bakmazdınız. Hatırlıyorum da öğretmenim. Soğuk ve çetin bir kış günüydü.  Köy okulunda olduğumuz için soba yakılırdı. Bir gün hademe okula gelemediği için sobalar yanmamış ve  sobayı yakacak çam da bulamamıştınız. Biz ise üşümeye başlamıştık. Hemen gözlerimize bakıp halimize üzülmeye başlayıp çantanızdan bir mendil çıkararak sobanın ateşini tutuşturup hem sınıfımızı hem de yüreğimizi ısıtmıştınız  kıymetli öğretmenim.  Sadece öğretmenlik  değil siz her şeyi bilen muhteşem bir varlıktınız. Sevgili öğretmenim  bize daha neler yaptığını söylesem buraya sığmaz, bunlar yazmakla bitmez ki. Şimdi 24 yaşındayım ve bugün ben de bir öğretmenim hem de sizin gibi sınıf öğretmeni oldum ve bir dağ köyünde öğretmenlik yapıyorum . Sizin gibi öğretmen olmaya çalışıyorum hoş sizin gibi asla olamam da.


Bugün Yirmi Dört Kasım Öğretmenler Günü canım öğretmenim.  Aklıma geldiniz ağladım biraz.  Çünkü sizi hatırladım ve bize gösterdiğiniz çabaları, ah ne  zorlukları başarmıştınız, neler yapmıştınız neler…   Sevgili öğretmenim Öğretmenler gününüzü kutlar o nurlu ellerinizden öperim.  Selam ve dua ile kalın aydın insan.  İyi ki vardınız ve bizi yetiştirdiniz.  Seni çok seviyorum canım öğretmenim  değerlerinizi yaşatacağıma ve iyi bir insan olacağıma söz veriyorum aynı sizin gibi.  Sizin ışığınız hiç sönmesin ve  bizi aydınlatmaya devam edin yeryüzünün muhteşem varlıkları.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme