" Ne mutlu Türk'üm diyene ! " Sözü İle İlgili Kompozisyon

" Ne mutlu Türk'üm diyene ! " Sözü İle İlgili Kompozisyon

Türk Milleti geçmişinde çok  zorluklar yaşamış ve bu zorluklardan başarı ile çıkmayı başarabilmiş ender milletlerden biridir . Ülkemizin birçok toprağı düşmanlar tarafından işgal edilmeye başlanmış , düşmanlarımız bağımsızlığımızı ele geçirmek ve Türk toplumunu yıldırmak istemiştir . Ama Yüce Türk milleti birlik ve beraberlik içinde Kurtuluş Savaşını kazanmış ve zafere ulaşmıştır . " Ne mutlu Türk'üm diyene ! " sözü yeni Türk Devletini kuran Türk halkına  ithaf edilmiş bir sözdür.

Bu sözde ayrıştırıcılık değil birleştiricilik vardır . Çünkü Ulu Önder Gazi Mustafa  Kemal Atatürk  milleti için din , dil , ırk , cinsiyet , köken ayrımı yapmamıştır . Lazı ile , Kürdü , ile , Çerkezi  ile , dadaşı  ile , Türkü ile, Süryanisi ile millet birdir  ve arasında ayrım kesinlikle yapılmaz . Atatürk'ün Milliyetçiliği ırk ayrımını reddeder .  Eğer Atatürk ayrım yapmış olsaydı Ne Mutlu Türküm Diyene değil de, Ne Mutlu sadece Türk olanlara derdi . Milleti arasında hiç bir sınıf ayrımı yapmadan , kardeşlik duygusunu geliştirmek amacı ile söylemiştir bu sözü . Yüce Türk Milleti  her daim var olmaya devam edecektir . Bundan dolayı  yabancı güçlerin aramıza nifak tohumu ekmelerine asla izin vermemeli ve kökeni ne olursa olsun hiç  bir fert arasında ayrım yapılmamalıdır . Türkçülüğü ırkçılık boyutuna asla getirmemeli ve ırkçılıkta , kafatasçılıktan uzak kalınmalıdır .


Milli birlik  ve beraberliğimizin daim olabilmesi için bölünmeyeceğiz . Hep beraber Yüce Türk Milleti olarak vatanımızı geliştirmek ve çağdaş uygarlıklar seviyesine ulaştırmak için hareket edeceğiz . Vatanının kıymetini bilen Türk Halkına selam olsun . Sizi bölmek isteyenlere karşı tek yürek olmanız dileği ile , tıpkı 15 Temmuz akşamında olduğu gibi . 

1 yorum:

Deneme