Memleket Denilince Aklınıza Ne Gelir Konulu Kompozisyon

Memleket Denilince Aklınıza Ne Gelir Konulu Kompozisyon

Memleket insanın doğup büyüdüğü , yaşadığı yerdir .  Memleket insanın ana yurdudur .  Memleket insan için özeldir .  İnsan memleketinden başka hiçbir yerde rahat yaşayamaz . Çünkü insanın en doğal olduğu ve rahat yaşadığı yer insanın memleketidir .

Memleket insan için çok önemlidir .  İnsan başka memleketlere gittiği zaman kendi memleketinin kıymetini daha iyi anlar , havasını , suyunu , toprağını özler .  Çünkü insanın en rahat ettiği yer yaşadığı , nefes aldığı memleketidir .  Memleket özlem , hasret demektir .   İnsan memleketinin kıymetini bilmeli ve bunun içinde çok çalışmalı ve memleketini ileri götürmelidir .  Her insanın memleketi kendine özel ve güzeldir .  Memleket denilince akla gelen şey memleketinin yemeği , gelenek ve görenekleri , kültürel özellikleri…vs dir .   Bunun için insan içinde yaşadığı memleketinin değerini bilmelidir .


Buradan da anlaşılacağı gibi memleket insanın nefes aldığı , hep içinde umut olduğu ve hayallerini gerçekleştirdiği yerdir .  Allah hiç kimseyi memleketine hasret bırakmasın ve memleketinin kıymetini bilmesini sağlasın . Memleketinize sahip çıkmanız dileği ile .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme