Kim Kazanmazsa Bu Dünyada Bir Ekmek Parası Dostunun Yüz Karası Düşmanının Maskarası Sözü İle İlgili Kompozisyon

Kim Kazanmazsa Bu Dünyada Bir Ekmek Parası Dostunun Yüz Karası Düşmanının Maskarası Sözü İle İlgili Kompozisyon

İnsan geçimini temin edebilmek için kendine bir meslek edinir ya da bir iş edinir .  Kimi insanlar ise çalışmayı değil yatmayı severler . Çünkü alışmışlardır yatmaya ve başkalarının üzerinden geçinmeye . Böyle insanlar yatarak hiçbir kazanç sağlayamazlar ve dostlarını şaşırtırlar ve düşmanlarını ise sevindirirler .

İnsan  çalışmalı ve  bir kazanç sağlamak için alın teri dökmelidir . Çalışan insan dostlarını mutlu eder ve takdir edilir , düşmanları ise üzülür ve başarısını kıskanır . Çalışmayan insan ise ona güvenen insanların güvenini boşa çıkarır ve dostunun yüz karası olur , düşmanı ise bu haline çok sevinir ve daha da kötü durumlara düşmesini ister . Kişi eğer kendine çeki düzen vermezse böyle gelir böyle gider ve hayattan hiçbir tat alamadan yaşamını sona erdirir .


Başkalarının eline bakmamak için , kişi kendi çalışmalı ve  ailesini ve yakınlarını başkalarının diline düşürmemeli ve  hiç durmadan üretmeye ve faydalı bir insan olmaya devam etmelidir . Çalışan insan dostu tarafından saygıyla karşılanır ve sevilir , çalışmazsa kınanır ve düşmanları da zil takıp oynar . Bundan dolayı her zaman çalışmalı ve yolumuza hiç durmadan devam etmeliyiz .

5 yorum:

  1. Güzel ama kısa kompozisyon bu uzun oldaydı

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. SİİİİİİİİİİÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜ

      Sil
  3. düşmanlarımı delı etmek ıcın herseyı yapardım

    YanıtlaSil

Deneme