Kel Ölür Sırma Saçlı Olur , Kör Ölür Badem Gözlü Olur Konulu Kompozisyon

Kel Ölür Sırma Saçlı Olur , Kör Ölür   Badem Gözlü Olur Konulu Kompozisyon

İnsanların  kıymeti hayattayken bilinmelidir . Hayatını kaybettikten sonra ne kadar değer verirsen ver bir anlamı olmaz , çünkü o  yoktur artık .  Hepimizin çevresinde çok değer verdiğimiz , onu kaybetmek istemediğimiz insanlar vardır . Ama bazen onları farkına vararak ya da varmayarak üzebiliriz . Bu yüzden onlar hayattayken onların değerlerini bilmemiz gerekir . Bu durum yalnızca insanlar için geçerli de değildir . Elimizdeki fırsatları kaçırdıktan sonra da aklımız başımıza gelebilir ve değerlendiremediğimiz fırsat gözümüzde büyüdükçe büyür .

Kimi insanlar ana babasına önem vermekten çok zengin kişilerin peşinden koşarlar , belki  bir şey verirler diye .  Ana babaya bakmazlar , onları huzur evine verirler ve hiç ilgilenmezler . Dışarıdan baktığınızda ana ve babacı geçinirler . Ama onlar hayatını kaybettiklerinde  pişman olduklarında iş işten geçmiş olur . Bu yüzden sevdiklerimizin kıymetini ölmeden önce bilmeliyiz . Ya da diğer bir örnek verecek olursak ;  Yakın bir komşunuzu arkasından çekiştirip duruyorsunuz ve kıskanıyorsunuz . Ama o yakın komşunuz size hep iyi davranmış ve hiç bir kötülüğü olmamıştır . Bir akşam vefat ettiğini öğreniyorsunuz ve söylediğiniz kötü sözler için çok üzülüyorsunuz . Keşke  değerini bilseydim diyorsunuz . Ama artık geri dönüş yoktur .

Son pişmanlık  fayda vermez . Bundan dolayı sevdiklerimize sahip çıkmalıyız ve onların kıymetini yaşarken bilmeliyiz ve davranışlarımızla da onları bunu göstermeliyiz . Çünkü hayatta ne zaman ne olacağı , kimin başına ne geleceği  hiç belli olmaz . Bunun için değer verin , sevin ve koruyun . Hiç kimsenin gönlünü kırıp da incitmeyin . Üç günlük dünya hiç kimseye kalmaz . Hele hele anne ve babaya öf bile demeyin . Çünkü en çok onlar sever ama  nedense en çok da onlar kırılırlar . Onun için onlara of bile demeyin . Sevdiklerinizin hayattayken kıymetini bilmeniz dileği ile .


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme