İyilik İnsanı Birbirine Bağlayan Altın Zincirdir Konulu Kompozisyon

İyilik İnsanı Birbirine Bağlayan Altın Zincirdir Konulu Kompozisyon

Dünyada her insan iyi olsaydı dünya cennet olurdu , insanlar da melek olurdu herhalde ...  İyilik insanın içinde merhamet ve hoşgörü duygusunun olmasıdır . Her şeyden önce empati duygusunu gönlüne yerleştirmelidir . Çocuklarımıza iyi bir meslek sahibi olmak yerine önce iyi bir insan olmayı öğretmeliyiz bence . Çünkü iyilik iyiliği doğurur.

Hayatımızda iyi bir insan olmaya her zaman  özen göstermeliyiz . Başka insanlara hep iyi davranmalıyız . Niyetimiz hep iyi olmalıdır . İnsanlar hakkında ön yargılı olunmamalı ve iyi düşünceli olunmalıdır . Örneğin belirli bir kariyere gelince muhtaç olan öğrencilere burs vermeliyiz . Burs verdiğimiz öğrenci de ileride iyi bir meslek sahibi olunca başka muhtaç olan öğrencilere yardım eder . Yani iyilik iyiliği doğurmuş olur . Çevremizdeki insanlara da iyi insan olarak örnek olmalıyız . Size kötülük eden bir insana bile iyi davranırsanız belki o insanın içini yumuşatır ve onun da iyi bir insan olmasını sağlayabiliriz .


Buradan da anlaşılacağı gibi yapılan iyilikler yeni olumlu şeyleri doğurur . Dünyamıza hep iyiliği yaymak için uğraşmalıyız . Çünkü iyi bir insan olmak erdemliliktir . Unutmayın iyilik , iyi  biri olmak insanlık sanatıdır .  Hayatınızda hep iyi kalın ve iyi düşüncelere sahip olun .

1 yorum:

Deneme